Jäsenretki Muumimajakalle ja Tove Janssonin näyttelyyn

24.4.2014

Tiedoksi: Muumimajakkaretkelle ilmoittautuneet ja siitä kiinnostuneet

Muumimajakkaretkelle on riittävästi lähtijöitä, mutta tilaa on vielä uusillekin ilmoittautujille.

Retken sisältö on kuitenkin hieman muuttunut:

Koska Tove Janssonin näyttely ei ole ​auki vielä 10.6.2014 Porvoon Taidetehtaalla, muuttuu retken sisältö ja aikataulu siten, että kokoonnumme Ateneumin pääoven edessä Helsingissä kello 9:45 ja vierailemme kello 10:00 alkaen Tove Janssonin näyttelyssä Ateneumissa. 

Sen jälkeen kello 11:30 lähdemme Mikonkadulta tilausbussilla koti Porvoota. Risteily retken pääkohteeseen Muumimajakalle Glosholmin saarelle alkaa kello 12:30. 

Jos haluat vielä ilmoittautua retkelle, lähetä viesti Juhani Enckelillejuhani.enckell@gmail.com

​Ateneumin jälkeen matkataan siis bussilla Porvooseen ja sitten laivalla Pellingin saaristoon. Menomatka laivalla kestää vähän yli kaksi tuntia. Laivalla on tarjolla lohi- tai lihakeittoa. Saavumme Glosholmin saarelle, jossa sijaitsi muumimajakan esikuva. Se räjäytettiin talvisodan loputtua. Majakasta, nykyään pookista, on vieläkin paljon nähtävää. Saarelta on myös hyvä kiikaroida Klovharun luotoa, jolla Tove Janssonin mökki seisoo muumihahmojen ympäröimänä.

Paluumatka kestää myös vähän yli kaksi tuntia ja olemme takaisin Porvoossa kello 18:00. Paluumatkalla laivalla on tarjolla porvoolaista Runebergin torttua ja kahvia. Takaisin Helsingissä olemme kello 19:00. Hyvä opastus kuuluu risteilyhintaan.

Osallistumismaksu on 95 euroa. Hintaan sisältyy bussikuljetus, opastus Taidetehtaalla, risteily, keittoruoka ja torttukahvit.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut retken oppaalta  juhani.enckell@gmail.com / puh. 050-539 1210. Ilmoittautuessasi kerro, haluatko lounaalla lohikeiton vai lihakeiton. Kerro myös mahdollisista allergioista/ erityisruokavaliosta. 

ENTER ry ei ole vakuuttanut osanottajia. Jokainen huolehtii vakuutusturvastaan itse.