ENTER ry:n Opastajakoulutus syksyllä 2017

26.6.2017


Onko elämässäsi sellainen vaihe, johon sopisi uusi harrastus? Oletko innostunut tietotekniikasta ja haluaisit jakaa taitojasi muille? Kiinnostaisiko vapaaehtoistyö tietotekniikan tai kännykänkäytön vertaisopastajana?

ENTER ry:n opastajakoulutus järjestetään syksyllä 31.8.-5.10.2017 torstai aamupäivisin klo​ ​10-12.45 Kaapelitehtaalla, Ruoholahdessa os. Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki.

Opastaminen Enterissä
Vertaisopastus on maksutonta opastusta seniorilta seniorille. Se on antoisa vapaaehtoistyö ja harrastus, jossa tapaa aktiivisia ikätovereita. Samalla kun voi auttaa toisia ikätovereita, pysyy itsekin mukana tietotekniikan kehityksessä. Enterissä on mahdollista toimia kännyköiden, tabletlaitteiden ja/tai tietokoneiden opastajana. Opastusaiheet vaihtelevat laitteen perushallinnasta erilaisten sovellusten ja sähköisten palveluiden hallintaan.​ ​Ikätovereiden opastus tapahtuu​ harrastuspohjalta kun​kin omien taitojen​ mukaan. Opastus järjestetään opastuspisteissä, jotka sijaitsevat pääasiassa kirjastoissa ja palvelukeskuksissa ympäri pääkaupunkiseutua. Opastaminen vie keskimäärin 2 tuntia viikossa päiväsaikaan. Opastajana sinun on myös mahdollista osallistua Enterin järjestämiin koulutustilaisuuksiin ja vertaistuellisiin tapaamisiin.

Koulutuksen sisältö
Opastajakoulutus ei ole tarkoitettu tietotekniikkakoulutukseksi vaan se on sekoitus tietotekniikkaa, tiedonhakua, opastamisharjoituksia ja sosiaalista kohtaamista. Koulutuksessa tutustutaan vapaaehtoistoiminnan ja vertaisopastamisen periaatteisiin käytännönläheisesti ja harjoitellaan opastamistilanteita Windows10, tabletti- ja älypuhelinympäristöissä. Opastamisen tukena opetellaan käyttämään työkaluja, kuten Google ja YouTube.

Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu vertaisopastajaksi haluaville Enterin jäsenille ja se on osallistujille maksuton.
Koulutukseen voidaan ottaa 14 läsnäolevaa osallistujaa sekä lisäksi etäosallistujia (ks. lisätietoja alla). Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin koulutukseen mahtuu, asetamme etusijalle uudet vapaaehtoiset. Koulutus on kokonaisuus eli sitä ei voi käydä vain osittain. Koulutuksen jälkeen jokaiselle osallistujalle pyritään löytämään toiveiden mukainen opastuspaikka.

Voit osallistua opastajakoulutukseen etänä
Jos paikan päälle Ruoholahteen on hankala tulla, voit osallistua koulutukseen soveltuvasti myös etäyhteydellä vaikkapa kotikoneelta.
Käyttötukea saa sopimuksen mukaan työväenopiston kouluttajalta ennen koulutuksen alkamista.

Ilmoittaudu opastajakoulutukseen
Opastajien tulee olla Enterin jäseniä. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä täällä (jäsenmaksu 30 euroa / vuosi): https://www.entersenior.fi/yhdistys/jasenyys/

Koulutukseen ilmoittaudutaan viimeistään 14.8.2017 tästä linkistä:
https://www.webropolsurveys.com/S/EC957E6A52EAEFFF.par

Olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin ja vahvistamme koulutuspaikan viikolla 33.

Lisätietoa
Lisätietoja​ ​koulutuksesta​ voi tiedustella​ Enterin​ ​vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta enter.ninaz@gmail.com tai puh. 050​ ​307 9366 / Nina Ziessler