Tiedote: Senioreille tarjolla apua tietotekniikan käyttöön

5.9.2017


Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry auttaa ikäihmisiä tietotekniikkaan liittyvissä pulmissa. Enterin toteuttamaa tietotekniikan vertaisopastusta tarjotaan maksutta monissa kirjastoissa ja palvelukeskuksissa ympäri Uuttamaata.

Yhteiskunnan palvelut ovat digitalisoituneet hurjaa vauhtia ja lähivuosina yhä useampi palvelu muuttuu sähköiseksi. Sekä haaveena että haasteena on saada myös iäkkäät ihmiset käyttämään palveluita. Jos tietotekniikkaa ei ole koskaan ennen käyttänyt, sähköinen asiointi voi tuntua jopa mahdottomalta. Sekä laitteiden että palveluiden käyttöön tarvitaan apua. 

- Ei riitä, että käsketään toista vaan käyttämään palvelua. Jos laitteita ei ole tottunut käyttämään, opastuksen tulee olla rauhallista, tapahtua opastettavan tahdissa ja ymmärrettävällä sanastolla. Tässä usein paras apu on toinen seniori eli tietotekniikan vertaisopastaja, kertoo ENTER ry:n toiminnanjohtaja Tiina Etelämäki.

Kysyntää opastuksille on koko ajan enemmän. Toisaalta myös eläkkeelle siirtyy uusia senioreita, jotka haluavat auttaa muita ja ylläpitää omia taitojaan. Vertaisopastajia Enteristä löytyy nykyään jo noin 140.

- Seniorit ovat kiinnostuneita tietotekniikasta ja haluavat elää ajassa mukana. Vapaaehtoisten vertaisopastajien voimin pystymme auttamaan monia eläkeläisiä tutustumaan tietotekniikkaan ja innostumaan siitä, jatkaa Etelämäki. Kuluneen vuoden aikana olemme voineet avata taas monta uutta opastuspistettä.

Lisätiedot kaikista Enterin opastuspaikoista: www.entersenior.fi/enter-opastaa/opastuspaikat