Enter opastaa myös Celia äänikirjojen käytössä

26.9.2017


 

Enterin vapaaehtoiset opastavat ikäihmisiä hyvin monenlaisissa tietoteknisissä asioissa. Apua saa esimerkiksi älypuhelimen käyttöön, kuvien siirtämiseen, sähköpostiohjelman opetteluun tai vaikka wifi-yhteyden käyttöön. Yhä useammin opastamme erilaisten sähköisten palvelujen käyttöä.

Monet asiakkaistamme ovat huomanneet, etteivät enää oikein kunnolla pysty lukemaan tavallisia kirjoja heikentyneen näön tai lihaskunnon vuoksi. Siinäkin asiassa tietotekniikka voi olla avuksi. Suomessa on nimittäin Celia, joka mm. tuottaa äänikirjoja heille, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Lue lisää Celiasta. 

Celian käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa. Verkkopalvelun käytössä tarkempaa opastusta on saatavilla seuraavissa Enterin opastuspaikoissa:

  • Rikhardinkadun kirjastossa tiistaisin klo 11–14 ilman ajanvarausta
  • Itäkeskuksen kirjastossa tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10–12, ajanvaraus puh. 09 310 85090
  • Kampin palvelukeskuksessa tiistaisin klo 10–12, ajanvaraus puh. 09 310 44513

 

Celian palveluiden opastaminen on yksi Valtiovarainministeriön Auta-hankkeen kokeiluista. Auta-hankkeessa etsitään malleja kansalaisten digipalvelujen opastamiseen. Kohderyhmänä ovat ne asiakkaat, joiden on itse vaikea käyttää digitaalisia palveluita. Kokeilu toteutetaan Celian, Enter ry:n ja
Helsingin kaupunginkirjaston yhteistyönä syksyn 2017 aikana.

Lue lisää hankkeesta Celian blogista.