Vapaaehtoiseksi tietotekniikan vertaisopastajaksi

28.12.2017


Oletko eläkkeellä ja mietit itsellesi jotain harrastusta? Oletko kiinnostunut tietotekniikasta ja haluaisit jakaa taitojasi muille? Kiinnostaisiko vapaaehtoistyö tietotekniikan tai kännykänkäytön vertaisopastajana?

Opastaminen vie aikaa keskimäärin 2 tuntia viikossa ja se voi tapahtua sinulle sopivassa kirjastossa tai palvelukeskuksessa. Voit toimia kännykänkäytön, tabletlaitteiden ja/tai tietokoneiden opastajana. Opastusaiheet vaihtelevat laitteen perushallinnasta erilaisten sovellusten ja sähköisten palveluiden käyttämiseen.

Enteristä löydät aktiivisen yhteisön ja monipuolisia tapahtumia myös omien tietoteknisten taitojen ylläpitämiseen. Lue lisää vapaaehtoistyöstä Enterin nettisivuilta sekä blogiteksti vapaaehtoisten kokemuksista.

 

Vertaisopastajakoulutus uusille opastajille


Enter tarjoaa uusille opastajille koulutusta yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa. Koulutuksessa tutustutaan vapaaehtoistoiminnan ja vertaisopastamisen periaatteisiin käytännönläheisesti ja harjoitellaan opastamistilanteita Windows10, tabletti- ja älypuhelinympäristöissä sekä syvennetään tietotekniikka- ja tiedonhakutaitoja käytännönläheisesti. Koulutus on kokonaisuus eli sitä ei voi käydä vain osittain. Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Koulutuksen tiedot:
Aika: keskiviikkoisin 28.2. - 4.4.2018 klo 10–12:45
Paikka: Opistotalo, Helsinginkatu 26, 00530 Helsinki
Ilmoittautuminen 31.1. mennessä

Koulutus on maksuton, mutta osallistujien tulee olla ENTER ry:n jäseniä. Jäsenmaksu vuodelle 2018 on 30 euroa. Lisätietoa www.entersenior.fi/jasenyys

Lisätietoja antaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Nina Ziessler p. 050 307 9366 tai sähköposti enter.ninaz@gmail.com