Uusien opastajien koulutus 19.9.-31.10.

25.6.2018


Oletko eläkkeellä ja mietit itsellesi jotain harrastusta? Oletko kiinnostunut tietotekniikasta ja haluaisit jakaa taitojasi muille? Kiinnostaisiko vapaaehtoistyö tietotekniikan tai kännykänkäytön vertaisopastajana?

Vertaisopastus on maksutonta opastusta seniorilta seniorille. Se on antoisa vapaaehtoistyö ja harrastus, jossa tapaa aktiivisia ikätovereita. Samalla kun voi auttaa toisia, pysyy itsekin mukana tietotekniikan kehityksessä. Opastaminen vie aikaa keskimäärin 2 tuntia viikossa ja se voi tapahtua sinulle sopivassa kirjastossa tai palvelukeskuksessa. Osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan voit toimia kännykän käytön, tabletlaitteiden ja/tai tietokoneiden opastajana. Opastusaiheet vaihtelevat laitteen perushallinnasta erilaisten sovellusten ja sähköisten palveluiden käyttämiseen.

Enteristä löydät aktiivisen yhteisön ja mahdollisuuden ylläpitää myös omia tietoteknisiä taitoja. Lue lisää vapaaehtoistyöstä Enterin nettisivuilta sekä blogiteksti vapaaehtoisten kokemuksista.

 

Vertaisopastajakoulutus uusille opastajille

Enter tarjoaa uusille opastajille koulutusta yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa. Opastajakoulutus ei ole tarkoitettu tietotekniikkakoulutukseksi vaan se on sekoitus tietotekniikkaa, tiedonhakua, opastamisharjoituksia ja sosiaalista kohtaamista. Jokainen opastaa omien taitojensa puitteissa. Opastamisen tukena opetellaan käyttämään työkaluja, kuten Google ja YouTube.

 

Koulutuksen tiedot

Aika: keskiviikkoisin 19.9.-31.10.2018 klo 10–12:45

Paikka: Opistotalo, Helsinginkatu 26, 00530 Helsinki

Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.  Koulutus on kokonaisuus eli sitä ei voi käydä vain osittain.

Koulutus on maksuton, mutta osallistujien tulee olla ENTER ry:n jäseniä. Jäsenmaksu vuodelle 2018 on 30 euroa. Lisätietoa www.entersenior.fi/jasenyys

Ilmoittautuminen 31.8. mennessä

 

Tiedustelut

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Nina Ziessler p. 050 307 9366 tai sähköposti nina.ziessler@entersenior.fi