Enter opastaa

Yleistä opastuksesta
 

Enterin vapaaehtoiset vertaisopastajat auttavat sinua tietokoneen, tablettilaitteen ja kännykän käytössä. 170 vertaisopastajan joukossa on laitteiden peruskäyttäjistä aina IT-alan harrastajiin ja entisiin ammattilaisiin - kukin opastaa omien taitojensa mukaisesti. Enteriläisten tarjoama opastus on henkilökohtaista ja siinä edetään opastettavan osaamisen mukaisesti. 

Opastus on avointa kaikille eikä vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.  

Opastuspaikkoja on Uudellamaalla jo yli 70. Opastuspaikat -sivulta näet kaikki Enterin opastuspisteet kaupungeittain aakkosjärjestyksessä. Osa opastuksista toimii ajanvarauksella, osa ilman ajanvarausta. Valitse itsellesi sopivin!

Ota oma laitteesi mukaan opastukseen. Ota mukaan myös virtajohto sekä esimerkiksi tarvittavat salasanat. Opastuksessa voidaan käyttää opastuspaikassa tarjolla olevia koneita, mikäli sinulla ei ole omaa tietokonetta tai käytät pöytäkonetta.

Enteriltä löytyy myös kielitaitoista väkeä:


 

Mitä Enter opastaa?

 

Yleisimpiä opastusaiheita ovat laitteiden perusasetusten hallinta, sähköpostin opettelu, valokuvien siirtäminen ja lähettäminen, internet-yhteydet, tiedonhaku, päivitykset, tietoturvakysymykset, sovellusten lataaminen ja niiden käytön opettelu. Myös laitteen hankintaan voi tulla kysymään neuvoja.

Sähköinen asiointi ja kirjautuminen eri palveluihin mietityttää monia. Selvennämme vahvan tunnistautumisen periaatteita, autamme ymmärtämään termejä ja opastamme turvallisessa netin käytössä. Kun laitteen käyttö ja medianlukutaito kehittyvät, myös sähköisten palveluiden käyttöön tulee varmuutta. Pankkitileille ja muihin henkilötietoja sisältäviin palveluihin emme kuitenkaan kirjaudu - näiden sovellusten käyttötukea saa palvelun tuottajilta esim. pankeilta itseltään.

Vapaaehtoistyötä tekevillä opastajillamme on erilaisia taustoja tietotekniikan käytöstä. He opastavat ikätovereitaan harrastuspohjalta parhaansa mukaan, kukin omien taitojensa mukaisesti. Jos asiat eivät ratkea, pyrimme ohjaamaan eteenpäin. 

Emme korjaa rikkoutuneita laitteita, emmekä tee kotikäyntejä. 

Tutustu tarkemmin opastusmääriin ja opastusaiheisiin täältä.

Enterin jäsen - voit varata oman ajan opastukseen
 

Jäsenopastusajan varaaminen mahdollistaa sen, että voit kohdentaa opastusaiheesi ja opastusaika varataan tällöin ko. aiheen osaajalle. 

Ohjeet jäsenopastuksen varaamiseen löydät Jäsenhuoneen etusivulta

Jos et vielä ole jäsen, tutustu jäsenyyteen


 

Opastuspaikkojen esteettömyys


HelMet-kirjastossa sijaitsevan opastuspisteen esteettömyystiedot löydät napsauttamalla opastuspisteluettelossa ko. kirjaston nimeä. Avautuvalla HelMet-sivulla on valikko Esteeettömyys, josta löytyy myös kartta ja tietoa liikenneyhteyksistä.

 
Palvelukeskukset ovat yleensä esteettömiä.
Pääkaupunkiseudun palvelukartan  http://www.hel.fi/palvelukartta/ kautta voit hakea valitsemillasi kriteereillä lisätietoa opastuspisteiden esteettömyydestä, mm. joukkoliikenneyhteyksistä ja lähimmistä pysäkeistä.