Enter opastaa

Yleistä opastuksesta
 

Enterin vapaaehtoiset vertaisopastajat auttavat sinua tietokoneen, tablettilaitteen ja kännykän käytössä. Tarjoamme henkilökohtaista opastusta, jossa edetään opastettavan osaamisen mukaisesti. Opastus on avointa kaikille eikä vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.  

Opastuspisteitä on Uudellamaalla jo 60. Opastuspaikat -sivulta näet kaikki Enterin opastuspisteet kaupungeittain aakkosjärjestyksessä. Suurin osa pisteitä toimii ajanvarauksella. 

Vapaaehtoistyötä tekevillä opastajillamme on erilaisia taustoja tietotekniikan käytöstä. Opastamme ikätovereitamme harrastuspohjalta parhaamme mukaan, kukin omien taitojemme mukaisesti. Tämän vuoksi tarkistathan, mitä laitteita kussakin pisteessä opastetaan: tietokoneita, tabletteja vai kännyköitä. 

Ota oma laitteesi mukaan opastukseen. Ota mukaan myös virtajohto sekä esimerkiksi tarvittavat salasanat. Opastuksessa voidaan käyttää opastuspaikassa tarjolla olevia koneita, mikäli sinulla ei ole omaa tietokonetta tai käytät pöytäkonetta.


 

Enterin jäsen - voit varata oman ajan opastukseen
 

Jäsenopastusajan varaaminen mahdollistaa sen, että voit kohdentaa opastusaiheesi ja opastusaika varataan tällöin ko. aiheen osaajalle. 

Ohjeet jäsenopastuksen varaamiseen löydät Jäsenhuoneen etusivulta

Jos et vielä ole jäsen, tutustu jäsenyyteen


 

Opastuspaikkojen esteettömyys


HelMet-kirjastossa sijaitsevan opastuspisteen esteettömyystiedot löydät napsauttamalla opastuspisteluettelossa ko. kirjaston nimeä. Avautuvalla HelMet-sivulla on valikko Esteeettömyys, josta löytyy myös kartta ja tietoa liikenneyhteyksistä.

 
Palvelukeskukset ovat yleensä esteettömiä.
Pääkaupunkiseudun palvelukartan  http://www.hel.fi/palvelukartta/ kautta voit hakea valitsemillasi kriteereillä lisätietoa opastuspisteiden esteettömyydestä, mm. joukkoliikenneyhteyksistä ja lähimmistä pysäkeistä.