Infoa opastuksen järjestäjille

Enterillä on tällä hetkellä noin 170 vapaaehtoista vertaisopastajaa, jotka opastavat säännöllisesti 70 eri paikassa ympäri Uuttamaata.

Opastuspaikat sijaitsevat julkisissa tiloissa, kuten kirjastoissa ja palvelukeskuksissa, joissa seniorit yleensäkin asioivat. Opastukset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille senioreille. Opastusaikatauluista sovitaan yhdessä vapaaehtoisten ja tiloja tarjoavan tahon kanssa yleensä puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Toimintakausi on tammikuusta toukokuuhun sekä syyskuusta joulukuuhun, kuitenkin vapaaehtoisten toiveiden mukaisesti. 

Opastajien määrästä riippuen opastus toteutetaan joko ajanvarauksella tai ilman. Mahdollisen ajanvarauksen hoitaa taho, jonka tiloissa opastusta tarjotaan.

Opastustoiminnan markkinointi

 

Opastustarjontaa kannattaa markkinoida eri kanavissa. Sähköinen viestintä, www-sivut ja Facebook tavoittaa tehokkaimmin senioreiden läheiset, jotka voivat vinkata opastuksista, mutta kohderyhmämme tarvitsee myös perinteisiä markkinointikeinoja: printatut mainokset ilmoitustauluilla niin opastuspaikassa kuin sen lähiympäristössä sekä paikallislehtien Minne mennä -palstat ovat tehokkaimpia asiakkaiden tavoittamiseksi. 
 

Viestintäkanavia
 

 • Opastuspaikassa näkyvät mainokset

 • Www-sivut (toimipaikan omat sivut)

 • Facebook (opastuspaikan omat Fb-sivut, asukasryhmät ym.)

 • Seniorijärjestöt

 • Seurakunnat

 • Paikallislehdet (Minne mennä, tiedotteet)
   

Julistemallit ja kuvapankki

 

Opastusmainoksia varten on tehty valmiita julistemalleja, joita opastuspaikka voi itse muokata ja tulostaa toimipaikkaansa asiakkaiden näkyville. Tarvittaessa saat apua myös Enteriltä.

Jos teet mainoksen mielummin omalle pohjalle, löydät siihen käyttöön tarkoitetut opastuskuvat ja yhdistyksen logot täältä.

  Seuraa Enteriä

   

  Enter Facebookissa
  Enter Twitterissä
  Enter Instagramissa
  Ikinörtti-blogi

  Uusien opastuspaikkojen perustaminen

   

  Avaamme uusia opastuspaikkoja mahdollisuuksien mukaan kentältä tulleiden toiveiden sekä vapaaehtoisilta itseltään saatujen ehdotusten pohjalta. Uuden opastuspaikan avaamiseksi tarvitsemme yleensä 2-3 sitoutunutta vapaaehtoista. 

  Opastuspaikan tulisi olla avoin kaikille. Yhdistyksille ja yhteisöille pidämme yksittäisiä tietoiskuja sovitusta aiheesta mahdollisuuksien mukaan tai voimme auttaa oman opastustoiminnan käynnistämisessä.  

  Jos olet kiinnostunut käynnistämään Enterin tietotekniikan vertaisopastusta omaan toimipisteeseesi, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Nina Ziessleriin nina.ziessler(at)entersenior.fi tai p. 050 307 9366.