Opastuspaikkojen koordinaattoreille

Enterillä on tällä hetkellä noin 190 vapaaehtoista vertaisopastajaa, jotka opastavat säännöllisesti 80 eri paikassa ympäri Uuttamaata.

Opastuspaikat sijaitsevat julkisissa tiloissa, kuten kirjastoissa ja palvelukeskuksissa, joissa seniorit yleensäkin asioivat. Opastukset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille senioreille. Opastusaikatauluista sovitaan yhdessä vapaaehtoisten ja tiloja tarjoavan tahon kanssa yleensä puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Toimintakausi on tammikuusta toukokuuhun sekä syyskuusta joulukuuhun, aina vapaaehtoisten toiveiden mukaisesti. Opastajien määrästä ja opastuspaikan mahdollisuuksista riippuen opastus toteutetaan joko ajanvarauksella tai ilman.

 Uusien opastuspaikkojen perustaminen


Avaamme uusia opastuspaikkoja mahdollisuuksien mukaan kentältä tulleiden toiveiden sekä vapaaehtoisilta itseltään saatujen ehdotusten pohjalta. Uuden opastuspaikan avaamiseksi tarvitsemme yleensä 2-3 sitoutunutta vapaaehtoista. 

Opastuspaikan tulisi olla avoin kaikille senioreille. Suljetuille yhteisöille voimme järjestää yksittäisen tietoiskun tai opastustilaisuuden mahdollisuuksien mukaan.  

Jos olet kiinnostunut saamaan Enterin vertaisopastusta omaan toimipisteeseesi, ota yhteyttä oman alueesi opastustoiminnan koordinaattoriin

 • Pääkaupunkiseutu ja Kirkkonummi:
  Nina Ziessler nina.ziessler(at)entersenior.fi tai p. 050 307 9366
   
 • Muu Uusimaa:
  Päivi Savolainen paivi.savolainen(at)entersenior.fi tai p. 050 449 4533

 

Opastusten ajanvaraukset


Jos opastuspaikassa on käytössä ajanvaraus, asiakkaat varaavat ajan ensisijaisesti opastuspaikan kautta.

Ajanvarausten kirjaaminen, hallinnoiminen ja jakaminen opastajille on helppoa selaimessa toimivan ajanvaraustaulukon avulla. Taulukkoon merkitään varatut opastusajat ja kyseisen opastuspaikan opastajat näkevät varaustilanteen reaaliaikaisesti eikä tietoja tarvitse erikseen lähettää.

Asiakastietojen keräämiseen ja säilyttämiseen liittyen olemme laatineet rekisteriselosteen.

Ajanvarausflyerit muistutukseksi

 

Jotta oma opastusaika olisi helpompi muistaa, asiakkaalle kannattaa antaa muistilappu ajanvarauksen yhteydessä. Asiakkaita on myös hyvä muistuttaa siitä, että esteen sattuessa on tärkeää perua opastusaika, jotta vapaaehtoinen ei tule turhaan paikalle.

Voit tulostaa näitä ajanvarausflyereita (suomeksi tai ruotsiksi) omalle opastuspaikalle alla olevasta tiedosto-osiosta ja antaa täytettynä asiakkaalle muistilapuksi ajanvarauksen yhteydessä. 

Asiakkaille jaettava muistilappu

Tulostettavia ohjeita ja esitteitä

PDF-tiedostoajanvaraus_flyer_x4.pdf (432 kB)
Ajanvarausflyerit suomeksi
PDF-tiedostoLähiopastukset koronaaikana asiakasflyer ENTER ry.pdf (53 kB)
PDF-tiedostoLähiopastukset koronaaikana_JA_ajanvaraus_ENTER ry.pdf (245 kB)
Ensimmäiset kaksi tiedostoa, tulosta kaksipuoleisena!
PDF-tiedostoEtäopastus ja etätietoiskut 2020 A4.pdf (587 kB)
PDF-tiedostoEtäopastus ja etätietoiskut flyer.pdf (763 kB)
Etäopastus ja etätietoiskut kuva.png (1.2 MB)

Skriva ut broschyrer på svenksa

PDF-tiedostoajanvaraus_flyer_x4_SVE.pdf (81 kB)
Tidsbeställning flyer på svenska
PDF-tiedostoLähiopastukset koronaaikana asiakasflyer ENTER ry_SVE.pdf (56 kB)
Anvisning för närstöd under koronatid
PDF-tiedostoEtäopastus- ja tietoiskumainos 2020_SVE.pdf (1.7 MB)
Handledning på distans


Opastustoiminnan markkinointi

 

Otamme kiitollisena vastaan kaiken mahdollisen avun opastusten markkinoinnissa. 

Pelkkä nettimainonta ei riitä tavoittamaan kohderyhmäämme, vaikka läheisten kautta tietoa voidaan saada sitäkin kautta kulkemaan. Tehokkaimpia ovat printtimainokset ja paikallislehtien ilmoitukset.

Viestintäkanavia

 • Opastuspaikassa näkyvät mainokset

 • Www-sivut (toimipaikan omat sivut)

 • Facebook (opastuspaikan omat Fb-sivut, asukasryhmät ym.)

 • Seniorijärjestöt (esim. sähköpostitse)

 • Seurakunnat

 • Paikallislehdet (Minne mennä, tiedotteet)
   

Kuvapankki

 

Enterin opastusten ja tilaisuuksien markkinointiin tarkoitetut opastuskuvat ja yhdistyksen logot ovat ladattavissa täältä

  Vapaaehtoisen tukeminen

   

  Vapaaehtoisia on tärkeää muistaa kiittää.
  Me Enterissä pyrimme tekemään paljon vapaaehtoistemme osaamisen tukemiseksi ja yhteishengen ylläpitämiseksi järjestämällä useita oppimistilaisuuksia sekä muita tapaamisia. Myös opastuspaikoissa henkilökunnan kohtaamisella on iso merkitys vapaaehtoisten viihtyvyyteen.

  Syksyllä 2018 järjestetyssä yhteistyökumppanitilaisuudessa kokosimme opastuspaikkojemme kanssa huoneentaulun vinkiksi siitä, miten vapaaehtoisia voisi huomioida opastuspaikoilla. Näitä ideoita saa hyödyntää kaikkien vapaaehtoisten kanssa toimittaessa.

  Tulosta huoneentaulu tästä!   Yhteistyökumppanitilaisuudet

   

  Yksin emme tätä työtä pysty tekemään, vaan opastuspaikat ja muut yhteistyökumppanit ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Valtakunnallisen SeniorSurf-verkoston lisäksi Enter on mukana paikallisissa opastustoimintaa koordinoivissa verkostoissa sekä Uudenmaan digiverkostossa. 

  Vuodesta 2018 lähtien olemme pitäneet syksyisin opastuspaikoille ja muille yhteistyökumppaneille suunnattuja tilaisuuksia, tarkoituksena kertoa ajankohtaisista kuulumisistamme ja muista pinnalla olevista teemoista.  Seuraa Enteriä

  Enter Facebookissa
  Enter Twitterissä
  Enter Instagramissa
  Ikinörtti-blogi