Opastuspaikkojen koordinaattoreille

Enterillä on tällä hetkellä noin 180 vapaaehtoista vertaisopastajaa, jotka opastavat säännöllisesti 70 eri paikassa ympäri Uuttamaata.

Opastuspaikat sijaitsevat julkisissa tiloissa, kuten kirjastoissa ja palvelukeskuksissa, joissa seniorit yleensäkin asioivat. Opastukset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille senioreille. Opastusaikatauluista sovitaan yhdessä vapaaehtoisten ja tiloja tarjoavan tahon kanssa yleensä puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Toimintakausi on tammikuusta toukokuuhun sekä syyskuusta joulukuuhun, aina vapaaehtoisten toiveiden mukaisesti. 

Opastajien määrästä riippuen opastus toteutetaan joko ajanvarauksella tai ilman. Mahdollisen ajanvarauksen hoitaa taho, jonka tiloissa opastusta tarjotaan.


 

Opastusten ajanvaraukset ja flyerit

 

Ajanvarausten kirjaaminen, hallinnoiminen ja jakaminen opastajille on helppoa tämän selaimessa toimivan ajanvaraustaulukon avulla. Taulukkoon voi reaaliaikaisesti merkata varatut opastusajat ja kyseisen opastuspaikan opastajat pääsevät näkemään itse varaustilanteen eikä tietoja tarvitse erikseen lähettää. Asiakastietojen keräämiseen ja säilyttämiseen liittyen olemme myös laatineet rekisteriselosteen. Voit tutustua ajanvaraustaulukkoon tästäJos haluat pohjan käyttöösi, ole yhteydessä alueesi koordinaattoriin Ninaan tai Päiviin. (Yhteystiedot)

Olemme tehneet myös asiakkaille jaettavan flyerin (kuva oikealla) varatusta opastusajasta. Näitä voi tulostaa omalle opastuspaikalle ja antaa täytettynä asiakkaalle muistilapuksi ajanvarauksen yhteydessä. Asiakkaita on hyvä muistuttaa siitä, että esteen sattuessa on tärkeää perua opastusaika.
 

Tulosta flyerit tästä:
 

Ajanvarausflyer suomeksi

Tidsbeställning flyer på svenska

Asiakkaille jaettava muistilappu
Asiakkaille jaettava muistilappu varatusta ajasta

Opastustoiminnan markkinointi

 

Opastustarjontaa kannattaa markkinoida eri kanavissa. Sähköinen viestintä, www-sivut ja Facebook tavoittaa tehokkaimmin senioreiden läheiset, jotka voivat vinkata opastuksista, mutta kohderyhmämme tarvitsee myös perinteisiä markkinointikeinoja: printatut mainokset ilmoitustauluilla niin opastuspaikassa kuin sen lähiympäristössä sekä paikallislehtien Minne mennä -palstat ovat tehokkaimpia asiakkaiden tavoittamiseksi. 

Viestintäkanavia

 • Opastuspaikassa näkyvät mainokset

 • Www-sivut (toimipaikan omat sivut)

 • Facebook (opastuspaikan omat Fb-sivut, asukasryhmät ym.)

 • Seniorijärjestöt

 • Seurakunnat

 • Paikallislehdet (Minne mennä, tiedotteet)

Julistemallit ja kuvapankki

 

Opastustoiminnan markkinointia varten on tehty sekä valmiita että muokattavia julistemalleja. Löydät ne Julistemallit -sivulta. Tarvittaessa saat apua myös Enteriltä.

Markkinointiin tarkoitetut opastuskuvat ja yhdistyksen logot ovat ladattavissa täältä.


  Uusien opastuspaikkojen perustaminen


  Avaamme uusia opastuspaikkoja mahdollisuuksien mukaan kentältä tulleiden toiveiden sekä vapaaehtoisilta itseltään saatujen ehdotusten pohjalta. Uuden opastuspaikan avaamiseksi tarvitsemme yleensä 2-3 sitoutunutta vapaaehtoista. 

  Opastuspaikan tulisi olla avoin kaikille senioreille. Yhdistyksille ja yhteisöille pidämme yksittäisiä tietoiskuja sovitusta aiheesta mahdollisuuksien mukaan tai voimme auttaa oman opastustoiminnan käynnistämisessä.  

  Jos olet kiinnostunut käynnistämään Enterin tietotekniikan vertaisopastusta omaan toimipisteeseesi, ota yhteyttä oman alueesi opastustoiminnan koordinaattoriin

  • Pääkaupunkiseutu ja Kirkkonummi:
   Nina Ziessler nina.ziessler(at)entersenior.fi tai p. 050 307 9366
    
  • Muu Uusimaa:
   Päivi Savolainen paivi.savolainen(at)entersenior.fi tai p. 050 449 4533

  Vapaaehtoisen tukeminen

   

  Vapaaehtoisia on tärkeää muistaa kiittää.
  Me Enterissä pyrimme tekemään paljon vapaaehtoistemme osaamisen tukemiseksi ja yhteishengen ylläpitämiseksi järjestämällä useita oppimistilaisuuksia sekä muita tapaamisia. Myös opastuspaikoissa henkilökunnan kohtaamisella on iso merkitys vapaaehtoisten viihtyvyyteen.

  Syksyllä 2018 järjestetyssä yhteistyökumppanitilaisuudessa kokosimme opastuspaikkojemme kanssa huoneentaulun vinkiksi siitä, miten vapaaehtoisia voisi huomioida. Näitä ideoita saa hyödyntää kaikkien vapaaehtoisten kanssa toimittaessa.

  Tulosta huoneentaulu tästä!   Yhteistyökumppanitilaisuudet

   

  Yksin emme tätä työtä pysty tekemään, vaan opastuspaikat ja muut yhteistyökumppanit ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Valtakunnallisen SeniorSurf-verkoston lisäksi Enter on mukana erilaisissa paikallisissa opastustoimintaa koordinoivissa verkostoissa, kuten Helsingin kaupungin digiosaamisen vahvistamisen projektiryhmä, Vantaan verkkotukiverkosto, Järvenpään digiverkosto sekä Nurmijärven digiverkosto. 

  Syksyllä 2018 pidimme opastuspaikkojen yhteyshenkilöille yhteisen tilaisuuden, jonka tavoitteena oli kehittää opastusten koordinointia entisestään. Teimme aiheesta myös kyselyn opastuspaikoille, yhteenvedon löydät tästä linkistä.

  Uusi yhteistyökumppanitilaisuus syksylle 2019 on suunnitteilla.  Seuraa Enteriä

  Enter Facebookissa
  Enter Twitterissä
  Enter Instagramissa
  Ikinörtti-blogi