eSIM helpottaa netinkäyttöä matkoilla

5.5.2023

Enteriläinen Jukka Tamminen testasi eSIM:iä Meksikon matkallaan.

Uusimmista puhelimista läytyvä eSIM-ominaisuus toimii digitaalisena SIM-korttina, jolla voit aktivoida mobiililiittymän operaattorilta tilaamatta perinteistä fyysistä, muovista SIM-korttia. eSIM mahdollistaa kahden liittymän käytön samassa puhelimessa, esim. työ- ja kotiliittymät, ilman kahta SIM-korttipaikkaa.

Pariskunta poseeraa vantavan kivipyramidin edessä.
Auringon pyramidilla Teotihuacánissa, Meksikossa.

Mikä on eSIM?

Uusimmissa puhelimissa on sisäänrakennettu SIM-ominaisuus, josta saa toimivan eSIM:in ostamalla operaattorilta eSIM:in lataamiseen ja aktivoimiseen tarvittavat SIM-määritykset. 

Tällaisen puhelinyhteyden voi ostaa verkosta ja myyjä voi sijaita missä tahansa maapallolla. 

Käytännössä eSIM on aivan samanlainen kuin “tavallinen” puhelimeen työnnettävä SIM-kortti - vain tuo fyysinen kortti puuttuu. Kun puhelimessa on eSIM ja siinä sopiva operaattorisopimus, voi sillä hoitaa kaikki puhelinasiat: puhelut, viestin ja mobiilidatan. 

Aluksi pitää varmistaa, että puhelimessa on eSIM-ominaisuus. Se selviää asetusten
yhteystiedoista. Tällä näytöllä otetaan ladattu eSIM käyttöön, ja jos puhelimessa on myös kortti-SIM, niin näytön alaosassa on osio, jossa voi päättää mitkä toiminnot hoidetaan minkäkin SIM:in kautta.

Kokeilin ensimmäisen kerran tällaista mahdollisuutta matkustaessamme Meksikoon. 


Esim. eSIM Meksikoon

Halusin mobiilidatayhteyden, jotta voin käyttää Google Mapsin kaikkia ominaisuuksia. Löysinkin verkosta mieleisen tuotteen 15 vuorokaudeksi ja hintakaan ei järkyttänyt: 47 USD ja rajoittamaton data. 

Jätin puhelin- ja viestiliikenteen kulkemaan suomalaisen simmin kautta. 

Tässä 15 vrk SIM, jossa rajoittamaton mobiilidata.

Toimi näin


Hae eSIM Meksiko Googlesta. 

eSIM yhteyksiä tarjoavat sekä suuret globaalit eSIM-yhtiöt että paikalliset teleoperaattorit.
Tässä viisi suositeltavaa globaalia operaattoria:

1. Airalo
2. Nomad
3. Airhub
4. Holafly
5. GlobaleSIM

(lista hankittu: https://www.twoticketsanywhere.com/best-esim-providers/)
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Osta & Lataa.
Aktivoi paikan päällä!

Tämän jälkeen puhelimen valokuviin jää paikkatieto, ja täysimittainen Google Maps -navigointi toimii. Puhelimella voi tehdä Google-hakuja, lukea ja lähettää posteja ja käyttää WhatsAppia myös hotellien ulkopuolella.

Kun ottaa eSIM:n käyttöön vain mobiilidatan yhteydessä, jäävät puhelut ja viestit suomalaisen simmin kautta tapahtuviksi, eli puhelut Suomesta ja Suomeen toimivat koko ajan.

Jos käytössäsi on paikkatiedon tallennus, saat muistiin koko matkan kulkureitin ja sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin kantaa puhelinta mukanasi. 

Tässä muutama esimerkki lopputuloksesta:

Teksti ja kuvat: Jukka Tamminen