Yle Tunnukset ja niiden hyödyntäminen

22.4.2024

Ylen verkkopalveluita siirretään asteittain kirjautumisen taakse. Kirjautuminen tarkoittaa omien Yle Tunnusten luomista ja niiden käyttöä. 

Yle Areenan mobiilisovellukseen (eli älypuhelimeen tai tablettiin ladattuun sovellukseen) kirjautuminen tuli voimaan joulukuussa, ja pääsiäisen jälkeen kirjautumista edellytetään myös Yle Areenan äly-tv-sovelluksissa ja Yle-sovelluksessa. 

Senioriporukka katsoo läppäriä nauraen.

Ylen nettisivuja voi edelleen käyttää selaimilla kirjautumatta (www.yle.fi sekä areena.yle.fi). Perinteisen television katseluun ja radion kuunteluun kirjautumista ja tunnuksia ei tietenkään vaadita. Lisäksi jotkin vanhimmat äly-tv-sovellukset toimivat jatkossakin kirjautumatta.

🇸🇪 Yle Arenans tv-appar och Yle-appen förutsätter inloggning

Under våren 2024 införs inloggning för att använda Yle Arenans tv-appar och i Yle-appen. Användarna loggar in med ett Yle-konto. Yles nyhetsjournalistik förblir tillgänglig för alla även utan inloggning, eftersom webbtjänsterna kan användas utan inloggning både på datorer och mobila enheter via en webbläsare. Läs mer: Svenska Yle

Med ditt Yle-Konto kan du logga in på alla Yles tjänster såsom Arenan, Yle-appen och svenska.yle.fi. Som inloggad får du en skräddarsydd användarupplevelse och intressant innehåll just för dig.

Instruktioner på svenska:

Mikä on Yle Areena?

Yle Areena on Suomen monipuolisin suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman sisältöä. Voit katsoa ja kuunnella sarjoja, elokuvia, podcasteja, dokumentteja, uutisia, urheilua, suoria lähetyksiä ja paljon muuta. 

Voit selata ohjelmia Areenassa esimerkiksi kategorian, aiheen, kanavan tai ajan mukaan. Kokeile eri hakusanoja ja tutustu eri osioihin löytääksesi suosikkiohjelmasi.

Mitä eroa on televisiolla ja Yle Areenalla?

Televisiosta näkee ohjelman aina reaaliajassa. Esimerkiksi sarjaohjelmat näytetään tiettyyn aikaan ja tiettynä päivänä. Joskus käy niin, että hyvän sarjan löytää vasta kun sitä on esitetty jo jonkin aikaa. Silloin on mukavaa, että Yle Areenasta voi katsoa myös sarjan aiemmat jaksot. 

Yle Areena on siis eräänlainen ohjelmakirjasto, josta voit katsoa mitä haluat, milloin haluat.

Voit hakea haluamasi sarjan nimen Areenan hakutoiminnolla. Kirjoita sarjan nimi hakukenttään ja paina “Hae”. Näin löydät nopeasti kaikki kyseisen sarjan jaksot. Voit katsoa sarjan aiemmat jaksot tai katsoa vaikka koko kauden jaksot yhdellä kertaa - voit nauttia monipuolisesta sisällöstä ja katsoa suosikkisarjojasi milloin tahansa!

Mikä on Yle Tunnus?

Yle Areenan käyttämiseen tarvitset Yle Tunnuksen. Se on tunnus, jolla pääset kirjautumaan kaikkiin Ylen palveluihin yhdellä kertaa. Lue Yle Tunnuksesta Ylen sivulta.

  • Jos sinulla ei ole Yle Tunnusta, voit luoda sellaisen helposti osoitteessa: yle.fi/aihe/yle-tunnus
  • Tarvitset vain sähköpostiosoitteen ja salasanan. 
  • Syntymäaika ja sukupuoli ovat vapaaehtoisia tietoja. 
  • Voit aloittaa Yle Tunnuksen käytön heti, kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi.

Yle Tunnuksella kirjautuneena saat sinulle räätälöityä palvelua

Jos olet aiemmin katsonut tai kuunnellut jotain ohjelmaa, voit jatkaa siitä, mihin jäit: Yle Tunnuksen ansiosta Yle Areena muistaa katseluhistoriasi. Voit myös merkitä suosikkiohjelmasi sydän-symbolilla. Saat halutessasi ilmoituksen puhelimeesi, kun uusi jakso on katsottavissa.

Oppaita:

  • Huomaa, että Yle ei ikinä edellytä kirjautumisessa pankkitunnusten tai luottokorttitietojen käyttöä. Jos sinulta pyydetään luottokortin tietoja tai pankkitunnuksia siinä yhteydessä, kun kirjaudut QR-koodin avulla Yle Areenan tv-sovellukseen, on todennäköistä, että QR-koodin lukemiseen käyttämässäsi sovelluksessa on haittaohjelma. Sovelluskaupoissa on ollut aiemmin jaossa joitakin QR-koodien lukemiseen tarkoitettuja sovelluksia, joihin on ollut piilotettuna haittaohjelmia. On myös mahdollista, että luottokorttia kysytään koska toimiakseen QR-koodinlukijasovellus vaatii maksullisen version. Maksullinen versio on tarpeeton eli hyviä ilmaisia on saatavilla. 
  • Varmista myös, että puhelimessa tai tabletissa käyttämäsi QR- ja viivakoodien lukuohjelman versio on uusi ja luotettavaksi tiedetty. (Kysy apua digiopastajilta!)


Tekstit lainattu tai pohjautuu: Yle