Julkaisut

Kesän tekoälytärpit

Tekoäly on nyt kaikkien huulilla. Monien mielestä tekoäly on jopa hieman pelottava asia tai sitä voi olla vaikea ymmärtää. Olemme siksi tähän koostaneet muutamat tärpit, joista voi asiassa lähteä liikkeelle.

Raapaleita - digi mainittu!

Enteriläinen Hanna Maidell kirjoitti raapalekurssilla kaksi hauskaa raapaletta, joista toinen kertoo junamatkustamisesta ja toinen vertaa pankkiasiointia ennen ja nykyään. Lue raapaleet alta! - Miten…

Kuuntele podcast: Mitä on etäopastus?

Kuuntele Ikinörtti-podcast! Podcastissa Enter ja Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta keskustelevat valtakunnallisesta tietotekniikan etäopastuspalvelusta.

Tunnista lintujen laulua

Lintujen kevätmuutto on kiihkeimmillään toukokuussa. Nyt on mainio aika muistutella mieleen tuttuja lauluääniä ja opetella tunnistamaan uusia lajeja. Siihen tuovat apua mobiilisovellukset.

Yle Tunnukset ja niiden hyödyntäminen

Ylen verkkopalveluita siirretään asteittain kirjautumisen taakse. Kirjautuminen tarkoittaa omien Yle Tunnusten luomista ja niiden käyttöä. Ylen nettisivuja voi edelleen käyttää selaimilla kirjautumatta.

Tunnetko Enterin?

Ehkä olet yhdistyksen jäsen tai olet saanut tietotekniikkaopastusta enteriläisiltä? Tai ehkä olet Enterin vapaaehtoinen vertaisopastaja tai yhdistyksen yhteistyökumppani? Jokainen tuntee yhdistystä…

Sonja är Enters nya svenskspråkiga koordinator

Sonja Bäckman började i mars 2024 som Enters koordinator för de tvåspråkiga orterna i Nyland.

Aivojumpataan anagrammeilla!

Väännellään taas anagrammeja ojennukseen! Anagrammilla tarkoitetaan sanan tai sanajoukon kirjainten uudelleen ryhmittelyä siten, että niistä muodostetaan yksi tai useampi uusi sana.

Neuvoja ja vinkkejä pankkiasiointiin

Pankkiasioinnin sähköistyminen mietityttää monia. Tähän uutiseen olemme koonneet neuvoja ja vinkkejä pankkipalveluiden turvalliseen käyttöön. Jutussa esitellään lisäksi pankkiasiointia helpottavia vinkkejä: viivakoodien sekä mobiilivarmenteen käyttö.

"Tyypillinen" opastettava

Enteriltä kysytään usein, millainen on tyypillinen opastettava eli minkälaisella asialla asiakas opastukseen hakeutuu sekä miten opastustilanne asiakkaan kanssa etenee.

Vanhan tietokoneen uusi elämä

Mitä tapahtuu vanhalle koneellesi kun hankit itsellesi uuden? Jääkö edellinen koneesi kaappiin kun ostat uuden ja ehomman?

Lähtiessäsi matkalle pakkaa mukaan myös ”digimatkatavarat”

Kun lähdet matkalle, on hyvä käydä läpi myös tarvittavat digitaaliset ”matkatavarat". Tässä käydään muistilistan tapaan läpi erilaisia asioita, joita ennen matkaa ja sen aikana voidaan digitaalisesti hoitaa.

Monen sortin digiopastukset - lähiopastuksissakin on eroja

Enter ry:n vapaaehtoiset seniorit opastavat ikäihmisiä maksutta kaikenlaisissa ATK- ja digiasioissa. Yhdistys toimii Uudellamaalla 18 kunnan alueella. Tässä jutussa pohditaan vapaaehtoisen digiopastajan näkökulmaa kuvitteellisissa tarinoissa.

Google Lens – linssi, joka tunnistaa luteenkin

Google Lens on Googlen kehittämä kuvantunnistussovellus, joka on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Se käyttää tekoälyä tunnistaakseen esineitä, tekstiä, paikkoja ja muita kohteita. Tutustu Google Lensiin!

Ikinörtti leikkii tekoälyllä

Tämän vuoden digitalisaation vahvana trendinä on tekoäly ja sen käytön sovellukset. Ikinörtti lähti leikkimielellä kokeilemaan, mitä kaikkea mukavaa tekoälyn avulla voisi tehdä.

Aikamatkoja nettimenneisyyteen

Oletko joskus miettinyt, voiko netistä löytää jonkun verkkosivun vanhan version tai vaikka kokonaan poistuneen sivun? Enterin vapaaehtoinen Matti Pihkala esittelee tällaisen arkistopalvelun - ja…

Tiedostot hukassa – vai hallinnassa?

Harvoin tulee ajatelleeksi, että hieman kuivakas nimi ”tiedostonhallinta” voi parhaimmillaan pitää sisällään todella monipuolisen ohjelmiston, jossa löytyy iso joukko mukavia toimintoja ja hyötyjä. Lue juttu ja ota omat tiedostosi hallintaan!

Enterin vinkit huijauksia vastaan

Huijaukset kehittyvät koko ajan ja käännösohjelmien parantuessa meitä ei enää suojaa niin paljon edes suomen kieli. Tässä jutussa Enterin kootut parhaat vinkit siihen, ettei joutuisi huijatuksi. - Kun…

eSIM helpottaa netinkäyttöä matkoilla

Mikä on eSIM? Enteriläinen Jukka Tamminen testasi eSIM:iä Meksikon matkallaan.

Aivojumppaa digisanastolla

Arvaa tai tiedä minkä tietotekniikkaan liittyvän sanan kirjaimet on sekoitettu ja esitetty TIKKUKIRJAIMIN! Anagrammilla tarkoitetaan sanan tai sanajoukon kirjainten uudelleen ryhmittelyä siten, että…