Tervetuloa Ikinörtti-kanavalle!

Ikinörtti-kanava on mukana seniorien digimaailmassa ja tarkastelee muutakin menoa ikäihmisten vinkkelistä. Julkaisijana toimii Enter ry, Uudellamaalla toimiva seniorien tietotekniikkayhdistys. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on auttaa ikäihmisiä tietotekniikan käytössä ja lisätä heidän digitaalista osallisuuttaan. 

Pysy kanavalla niin pysyt jyvällä digistä!

Uusimmat julkaisut Ikinörtti-kanavalla

Aivojumpataan anagrammeilla!

Väännellään taas anagrammeja ojennukseen! Anagrammilla tarkoitetaan sanan tai sanajoukon kirjainten uudelleen ryhmittelyä siten, että niistä muodostetaan yksi tai useampi uusi sana.

Neuvoja ja vinkkejä pankkiasiointiin

Pankkiasioinnin sähköistyminen mietityttää monia. Tähän uutiseen olemme koonneet neuvoja ja vinkkejä pankkipalveluiden turvalliseen käyttöön. Jutussa esitellään lisäksi pankkiasiointia helpottavia vinkkejä: viivakoodien sekä mobiilivarmenteen käyttö.

"Tyypillinen" opastettava

Enteriltä kysytään usein, millainen on tyypillinen opastettava eli minkälaisella asialla asiakas opastukseen hakeutuu sekä miten opastustilanne asiakkaan kanssa etenee.

Vanhan tietokoneen uusi elämä

Mitä tapahtuu vanhalle koneellesi kun hankit itsellesi uuden? Jääkö edellinen koneesi kaappiin kun ostat uuden ja ehomman?

Lähtiessäsi matkalle pakkaa mukaan myös ”digimatkatavarat”

Kun lähdet matkalle, on hyvä käydä läpi myös tarvittavat digitaaliset ”matkatavarat". Tässä käydään muistilistan tapaan läpi erilaisia asioita, joita ennen matkaa ja sen aikana voidaan digitaalisesti hoitaa.

Monen sortin digiopastukset - lähiopastuksissakin on eroja

Enter ry:n vapaaehtoiset seniorit opastavat ikäihmisiä maksutta kaikenlaisissa ATK- ja digiasioissa. Yhdistys toimii Uudellamaalla 18 kunnan alueella. Tässä jutussa pohditaan vapaaehtoisen digiopastajan näkökulmaa kuvitteellisissa tarinoissa.

Aiempia uutisiaRSS-syöte

Kanavan sisältö muovautuu enteriläisten aktiivisuuden mukaisesti. 
Tule viihtymään ja luomaan sisältöä Ikinörtti-kanavalle!