Tervetuloa Ikinörtti-kanavalle!

Ikinörtti-kanava on mukana seniorien digimaailmassa ja tarkastelee muutakin menoa ikäihmisten vinkkelistä. Julkaisijana toimii Enter ry, Uudellamaalla toimiva seniorien tietotekniikkayhdistys. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on auttaa ikäihmisiä tietotekniikan käytössä ja lisätä heidän digitaalista osallisuuttaan. 

Pysy kanavalla niin pysyt jyvällä digistä!

Uusimmat julkaisut Ikinörtti-kanavalla

Kesän tekoälytärpit

Tekoäly on nyt kaikkien huulilla. Monien mielestä tekoäly on jopa hieman pelottava asia tai sitä voi olla vaikea ymmärtää. Olemme siksi tähän koostaneet muutamat tärpit, joista voi asiassa lähteä liikkeelle.

Raapaleita - digi mainittu!

Enteriläinen Hanna Maidell kirjoitti raapalekurssilla kaksi hauskaa raapaletta, joista toinen kertoo junamatkustamisesta ja toinen vertaa pankkiasiointia ennen ja nykyään. Lue raapaleet alta! - Miten…

Kuuntele podcast: Mitä on etäopastus?

Kuuntele Ikinörtti-podcast! Podcastissa Enter ja Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta keskustelevat valtakunnallisesta tietotekniikan etäopastuspalvelusta.

Tunnista lintujen laulua

Lintujen kevätmuutto on kiihkeimmillään toukokuussa. Nyt on mainio aika muistutella mieleen tuttuja lauluääniä ja opetella tunnistamaan uusia lajeja. Siihen tuovat apua mobiilisovellukset.

Yle Tunnukset ja niiden hyödyntäminen

Ylen verkkopalveluita siirretään asteittain kirjautumisen taakse. Kirjautuminen tarkoittaa omien Yle Tunnusten luomista ja niiden käyttöä. Ylen nettisivuja voi edelleen käyttää selaimilla kirjautumatta.

Tunnetko Enterin?

Ehkä olet yhdistyksen jäsen tai olet saanut tietotekniikkaopastusta enteriläisiltä? Tai ehkä olet Enterin vapaaehtoinen vertaisopastaja tai yhdistyksen yhteistyökumppani? Jokainen tuntee yhdistystä…

Sonja är Enters nya svenskspråkiga koordinator

Sonja Bäckman började i mars 2024 som Enters koordinator för de tvåspråkiga orterna i Nyland.

Aivojumpataan anagrammeilla!

Väännellään taas anagrammeja ojennukseen! Anagrammilla tarkoitetaan sanan tai sanajoukon kirjainten uudelleen ryhmittelyä siten, että niistä muodostetaan yksi tai useampi uusi sana.

Neuvoja ja vinkkejä pankkiasiointiin

Pankkiasioinnin sähköistyminen mietityttää monia. Tähän uutiseen olemme koonneet neuvoja ja vinkkejä pankkipalveluiden turvalliseen käyttöön. Jutussa esitellään lisäksi pankkiasiointia helpottavia vinkkejä: viivakoodien sekä mobiilivarmenteen käyttö.

"Tyypillinen" opastettava

Enteriltä kysytään usein, millainen on tyypillinen opastettava eli minkälaisella asialla asiakas opastukseen hakeutuu sekä miten opastustilanne asiakkaan kanssa etenee.

Vanhan tietokoneen uusi elämä

Mitä tapahtuu vanhalle koneellesi kun hankit itsellesi uuden? Jääkö edellinen koneesi kaappiin kun ostat uuden ja ehomman?

Lähtiessäsi matkalle pakkaa mukaan myös ”digimatkatavarat”

Kun lähdet matkalle, on hyvä käydä läpi myös tarvittavat digitaaliset ”matkatavarat". Tässä käydään muistilistan tapaan läpi erilaisia asioita, joita ennen matkaa ja sen aikana voidaan digitaalisesti hoitaa.

Aiempia uutisiaRSS-syöte

Kanavan sisältö muovautuu enteriläisten aktiivisuuden mukaisesti. 
Tule viihtymään ja luomaan sisältöä Ikinörtti-kanavalle!