Opastusta muilta tahoilta

Tällä sivulla vinkkaamme yhteistyökumppaneiden ja muiden tahojen järjestämistä digiopastuksista ja tapahtumista pääkaupunkiseudulla ja muulla Uudellamaalla. Maksulliset toimijat on mainittu listassa erikseen. 

Pääkaupunkiseutu

Helsinki

Espoo

Vantaa

Venäjänkielistä opastusta kannattaa tiedustella Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö ry:ltä. Heillä on mm. Online-digitulkki (chatissa tukea venäjänkielisille ihmisille Suomen viranomaisasioinnin digitaalisten palveluiden käytössä), ryhmäkoulutuksia sekä neuvontaa

Maksutonta tietotekniikkaopastusta kotiin

HelsinkiMission digituki (Helsinki)

HyTe ry:n (ent. EJY ry:n) keikka-apu (Espoo) 

Vantaankosken seurakunnan Nikkaristit (Vantaa: Myyrmäki, Martinlaakso, Kaivoksela, Kivistö ja Seutula)

Muu Uusimaa

Hyvinkää

Hyvinkään pääkirjastolla digitalkkari neuvoo monenlaisissa tietoteknisissä ongelmissa ja ohjelmien käytössä. 

Digitalkkari on varattavissa arkisin klo 9-11 ja klo 11.30-14.30. Ajanvaraus kirjaston asiakaspalvelusta: p. 019 459 2422 tai suoraan digitalkkarilta p. 040 139 5432.

Hyvinkään pääkirjastossa järjestetään myös erilaisia digitapahtumia, katso lisätietoa kirjaston sivuilta sekä ohesta alta.

Järvenpää

Järvenpään Opiston oma digineuvoja tarjoaa maksutonta opastusta puhelimitse, sähköpostilla sekä kasvotusten. Katso lisätietoa Järvenpään Opiston sivuilta.


Kerava

Keudan opiskelijat antavat digitukea nonstoppina ilman ajanvarausta, mutta tukeen voi myös varata ajan. Ajan voi varata kirjaston asiakaspalvelusta tai soittamalla numeroon 040 318 2580. Opastajat ovat pääsääntöisesti paikalla maanantaista perjantaihin klo 10–15.30.


Kirkkonummi

Kirkkonummen kirjastoissa digineuvontaa, digicafé ja venäjänkielistä opastusta.


Lohja

Opastusta saatavilla Lohjan pääkirjaston ja Virkkalan kirjaston lisäksi myös sopimuksen mukaan Kylätalo Kehrässä (Olli, puh. 0500 800866).


Tuusula

Tuusulan Opiston tarjoama maksuton digituki Kellokoskella ja Hyrylässä. Enter mukana Hyrylän opastuksissa. Opastusta saatavilla myös etänä. Lisätietoa: www.tuusula.fi/digituki 


Vihti

ViaDia Senioritalo Vihdin Nummelassa tarjoaa monipuolista digi- ja palveluneuvontaa. Digitukea saa Senioritalolta ajanvarauksella sekä kysymällä neuvoa sähköpostilla tai soittamalla. Palvelu on maksutonta ja tarkoitettu kaikille senioreille. Katso lisätietoa Senioritalon sivuilta.

Maksulliset toimijat

Napalmi Tietotekniikka Oy

  • opastusta kotiin, alueena Hyvinkää, Riihimäki, Jokela, Rajamäki ja Hikiä
  • tietokoneiden, mobiililaitteiden sekä tulostinten huolto
  • laitteiden hankinta sekä laitteiden kierrätys 

Muu Suomi

Pankit ja viranomaiset

Kun asia koskee sähköistä asiointia, opastusta kannattaa pyytää palveluntarjoajilta itseltään - he ovat velvollisia neuvomaan omien digipalvelujen käytössä. 

Nordea

KELA

MAISA

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasportaali (käytössä Helsingin, Kauniaisten, Keravan, Vantaan sekä HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan palveluissa)

Tietotekniikkakursseja

Kansalaisopistot järjestävät monia kiinnostavia tietotekniikkakursseja, joista voi olla iloa, kun oppimishalu herää. Kurssitarjonnasta löytyy myös paljon senioreille suunnattuja kokonaisuuksia. Myös etätoteutuksena.

Huomaathan, että kursseilla on yleensä pieni osallistumismaksu. Monet opistot tarjoavat myös runsaasti maksuttomia luentoja sekä opastusta.

Esimerkkejä kurssitarjoajista:

Helsingin työväenopisto

Helsingfors Arbis

Espoon työväenopisto - Omnia

Vantaan aikuisopisto

Kalliolan kansalaisopisto

Kirkkonummen kansalaisopisto