Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisilla on Enterin toiminnassa merkittävä rooli. Suurin osa vapaaehtoisista toimii tietotekniikan vertaisopastajina antaen henkilökohtaista opastusta laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä esimerkiksi kirjastoissa tai palvelukeskuksissa.

Vapaaehtoiset pitävät myös tietoiskuja, toteuttavat yhdistyksen viestintää ja jäsentoimintaa sekä ovat monin tavoin mukana toiminnan kehittämisessä.

Enterista löytyy aktiivinen ja monipuolinen yhteisö

Vapaaehtoiseksi tietotekniikan vertaisopastajaksi

Opastuksissa kysytään neuvoja niin laitteen hallintaan kuin erilaisten sovellusten hyödyntämiseen.

Vertaisopastus on maksutonta opastusta seniorilta seniorille. Se on antoisa vapaaehtoistyö ja harrastus, jossa tapaa aktiivisia ikätovereita. Heidän kanssaan opastustuokiot sujuvat mukavasti. Samalla kun voi auttaa toisia, pysyy itsekin mukana tietotekniikan kehityksessä.

Otamme toimintaamme mukaan uusia vertaisopastajia kaiken aikaa. Opastaminen ei edellytä syvällistä tekniikan osaamista. Riittää, kun on tietokoneen, tabletin tai kännykän käytön perustaidot sekä avoin ja innostunut mieli.

Jos vapaaehtoistyö tietotekniikkaopastajana kiinnostaa, ota yhteyttä oman alueesi vapaaehtoistyön koordinaattoriin. Yhteystiedot

Enterin opastajien tulee olla Enterin jäseniä, jäsenmaksu on 30e/vuosi.
Liity jäseneksi.

Vertaisopastajakoulutus uusille opastajille

Enter tarjoaa uusille opastajille koulutuksen yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa. Kyseessä ei ole varsinainen tietotekniikkakoulutus vaan painopiste on opastamisharjoituksissa, tiedon haussa ja sosiaalisessa kohtaamisessa. Opastamisen tukena opetellaan käyttämään työkaluja, kuten Google ja YouTube.

Seuraava opastajakoulutus syyskaudella 2020:
Aika: Ke 16.09. - 28.10.2020 klo 10:00 - 12:30 (7 krt, 21 t)
Syyslomaviikon kerta 14.10. korvautuu kenttäharjoittelulla
Paikka: Toteutus etänä, Zoom-ohjelman avulla
Järjestäjä: Helsingin työväenopisto ja ENTER ry

Koulutus on kokonaisuus, eli sitä ei voi käydä vain osittain. Koulutus on maksuton ja osallistujien tulee olla ENTER ry:n jäseniä.

Ilmoittaudu koulutukseen 31.8.2020 mennessä:

Koulutukseen mahtuu 20 osallistujaa.

Kuva: Yhteisöllisyys ja vertaistuki
Vapaaehtoistyön tärkeitä puolia: auttaminen, oppiminen ja yhteisöllisyys

Henkilökohtainen perehdytys

Toimintaamme voi tulla mukaan pitkin vuotta. Vapaaehtoistyön koordinaattori järjestää henkilökohtaisen perehdytyksen, jossa käydään läpi opastustoiminnan ja vertaisopastuksen käytänteitä. Oma opastuspaikka löytyy omien toiveiden ja kentän tarpeiden mukaan. Myös uusia opastuspaikkoja voidaan käynnistää. Uusi opastaja voi tutustua toimintaan seuraamalla tai opastamalla yhdessä kokeneemman vapaaehtoisen kanssa.

Vapaaehtoisten tukeminen

Enter järjestää säännöllisesti erilaisia tietoiskuja ja tilaisuuksia, jotka tukevat opastajien osaamista sekä keskinäistä vertaistukea. Teemme yritysvierailuja, keräännymme yhdessä opiskelemaan erilaisia aiheita käyttöjärjestelmistä tietoturvaan, valokuvien käsittelystä sähköiseen asiointiin, ikääntyvien kohtaamista unohtamatta.

Alueellisissa opastajatapaamisissa korostuu vertaistuki ja kuulumisten vaihto. Yhdessä kehitämme opastuksen käytäntöjä ja suunnittelemme toimintaa eteenpäin.

Jäsenretki Amos Rexiin.
Kuva: Salme Hanski, jäsentoimintaryhmä
Enterin vertaisopastajat vierailulla OP Valillassa.
Kuva: Nina Ziessler

Muu vapaaehtoistoiminta Enterissä

Vapaaehtoisilla on monia muitakin tärkeitä tehtäviä Enterin toiminnassa

• Tietoiskujen pitäminen ja toiminnan esittely erilaisissa tilaisuuksissa

• Somelähettiläänä toimiminen

• Videoviestinnän suunnitteleminen ja toteuttaminen

• Kirjoittaminen Ikinörtti-blogiin (ikinortti.blogspot.fi). Ikinörtti kaipaa myös toimittajia, jotka voisivat käydä tekemässä mm. henkilöhaastatteluja ja juttuja Enterin opastuspaikoista.

• Retkien järjestäminen osana Enterin jäsentoimintaryhmää

• Miten sinä haluaisit osallistua? Voit lähettää ehdotuksesi sähköpostiin info(a)entersenior.fi