Tule vapaaehtoiseksi


Ryhtyisitkö vapaaehtoiseksi tietotekniikan/ kännykän käytön vertaisopastajaksi?


Uusia vertaisopastajia tarvitaan lisää sekä kännykän käytön että tietotekniikan opastuksessa. Opastaminen ei edellytä syvällistä tekniikan osaamista. Riittää, kun on tietokoneen tai kännykän käytön perustaidot sekä avoin ja innostunut mieli. 

Vertaisopastus on maksutonta opastusta seniorilta seniorille. Se on antoisa vapaaehtoistyö ja harrastus, jossa tapaa aktiivisia ikätovereita. Heidän kanssaan opastustuokiot sujuvat mukavasti. Samalla kun voi auttaa toisia ikätovereita, pysyy itsekin mukana tietotekniikan kehityksessä. 

Opastus järjestetään opastuspisteissä, jotka sijaitsevat pääasiassa kirjastoissa ja palvelukeskuksissa ympäri pääkaupunkiseutua. Opastaminen vie keskimäärin 2 tuntia/ viikossa päiväsaikaan. Tarkempaa tietoa opastustoiminnasta löydät sivulta Enter opastaa

Opastajille järjestetään koulutusta ja opastajien yhteisiä tapaamisia keskusteluiden merkeissä. Uudet opastajat pääsevät konkariopastajan mukaan oppimaan ja halutessaan uudet opastajat voivat osallistua syksyllä opastajakoulutukseen. Opastajille maksetaan matkakulut. 

Opastajan tulee olla ENTER ry:n jäsen ja eläkkeellä tai eläkkeelle jäämässä. Yhdistyksen jäsenyys on 30e/vuosi. Jäseneksi voit liittyä Jäsenyys-sivulla olevalla lomakkeella, johon voit myös ilmoittaa olevasi kiinnostunut opastamisesta. Jos olet jo yhdistyksen jäsen, voit ilmoittautua opastajaksi ottamalla yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Ninaan, enter.ninaz(at)gmail.com