Tule vapaaehtoiseksi

Ryhtyisitkö vapaaehtoiseksi tietotekniikan vertaisopastajaksi?

Otamme toimintaamme mukaan uusia vertaisopastajia kaiken aikaa. Opastaminen ei edellytä syvällistä tekniikan osaamista. Riittää, kun on tietokoneen, tabletin tai kännykän käytön perustaidot sekä avoin ja innostunut mieli.

Vertaisopastus on maksutonta opastusta seniorilta seniorille. Se on antoisa vapaaehtoistyö ja harrastus, jossa tapaa aktiivisia ikätovereita. Heidän kanssaan opastustuokiot sujuvat mukavasti. Samalla kun voi auttaa toisia, pysyy itsekin mukana tietotekniikan kehityksessä.

Miten opastajaksi?

Jos vapaaehtoistyö tietotekniikkaopastajana kiinnostaa, ota yhteyttä vapaaehtoistyön koordinaattoriin nina.ziessler(a)entersenior.fi tai p. 050 307 9366. Mukaan voit liittyä mihin aikaan vuodesta tahansa. Enterin opastajien tulee olla Enterin jäseniä, jäsenmaksu on 30e/vuosi.

Vapaaehtoistyön koordinaattori järjestää henkilökohtaisen perehdytyksen, jossa käydään läpi opastustoiminnan ja vertaisopastuksen käytänteitä. Opastajalle pyritään löytämään vakituinen opastuspaikka omat toiveet sekä kentän tarpeet huomioiden.

Alussa uusi opastaja voi tutustua toimintaan seuraamalla opastusta tai opastamalla itse yhdessä kokeneemman vapaaehtoisen kanssa.

Vertaisopastajakoulutus uusille opastajille

Uusien opastajien on mahdollista osallistua myös Helsingin työväenopiston ja Enterin yhdessä järjestämään vertaisopastajakoulutukseen.

Seuraava opastajakoulutus järjestetään 19.9.-31.10.2018 keskiviikkoisin klo 10-12.45 Opistotalolla, Helsinginkatu 26.

Opastajakoulutus ei ole tarkoitettu syvälliseksi tietotekniikkakoulutukseksi, vaan se on sekoitus tietotekniikkaa, tiedonhakua, opastamisharjoituksia ja sosiaalista kohtaamista. Koulutuksessa tutustutaan vapaaehtoistoiminnan ja vertaisopastamisen periaatteisiin käytännönläheisesti ja harjoitellaan opastamistilanteita Windows10, tabletti- ja älypuhelinympäristöissä. Opastamisen tukena opetellaan käyttämään työkaluja, kuten Google ja YouTube.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset elokuun loppuun mennessä nina.ziessler@entersenior.fi

Lue vapaaehtoisen kokemuksia koulutuksesta ja opastajaksi ryhtymisestä.

Vapaaehtoisten tukeminen

Enter järjestää säännöllisesti erilaisia tietoiskuja ja tilaisuuksia, jotka tukevat opastajien osaamista sekä keskinäistä vertaistukea. Teemme yritysvierailuja, keräännymme yhdessä opiskelemaan erilaisia aiheita käyttöjärjestelmistä tietoturvaan, valokuvien käsittelystä sähköiseen asiointiin.

Alueellisissa opastajatapaamisissa korostuu vertaistuki ja kuulumisten vaihto. Yhdessä kehitämme opastuksen käytäntöjä ja suunnittelemme toimintaa eteenpäin.

Muu vapaaehtoistoiminta Enterissä

Enterissä voit tehdä myös muutakin vapaaehtoistoimintaa kuin tietotekniikkaopastusta.

• Kirjoittamisesta kiinnostuneille: Ikinörtti-blogiin (ikinortti.blogspot.fi) voit tarjota juttuja niin usein tai harvoin kuin haluat. Ikinörtti kaipaa myös toimittajia, jotka voisivat käydä tekemässä mm. henkilöhaastatteluja ja juttuja Enterin opastuspaikoista.

• Haluatko järjestää retkiä? Enterin jäsentoimintaryhmä on aktiivinen retkien järjestäjä.

• Tai jos sinulla on jotakin muuta mielessä, niin ehdota rohkeasti sähköpostiin info(a)entersenior.fi

Tulosta mainos

PDF-tiedostoOpastajaksi_mainos.pdf (454 kB)