Tule vapaaehtoiseksi

ENTER ry on senioreiden yhdistys, joten meidän vapaaehtoisemmekin ovat senioreita.

Vapaaehtoisilla on Enterin toiminnassa merkittävä rooli. Suurin osa vapaaehtoisista toimii tietotekniikan vertaisopastajina antaen henkilökohtaista opastusta laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä esimerkiksi kirjastoissa tai palvelukeskuksissa. Osa opastajista toimii myös etäopastajina puhelimitse.

Vapaaehtoiset voivat pitää myös tietoiskuja, toteuttaa yhdistyksen viestintää ja jäsentoimintaa tai olla muilla tavoilla mukana toiminnan kehittämisessä.

Enterista löytyy aktiivinen ja monipuolinen yhteisö
Opastuksissa kysytään neuvoja niin laitteen hallintaan kuin sovellusten hyödyntämiseen.

Vapaaehtoiseksi tietotekniikan vertaisopastajaksi

Vertaisopastus on maksutonta opastusta seniorilta seniorille. Se on antoisa vapaaehtoistyö ja harrastus, jossa tapaa aktiivisia ikätovereita. Heidän kanssaan opastustuokiot sujuvat mukavasti. Samalla kun voi auttaa toisia, pysyy itsekin mukana tietotekniikan kehityksessä. 

Otamme toimintaamme mukaan uusia vertaisopastajia kaiken aikaa. Opastaminen ei edellytä syvällistä tekniikan osaamista. Riittää, kun on tietokoneen, tabletin tai kännykän käytön perustaidot sekä avoin ja innostunut mieli.

Jos vapaaehtoistyö tietotekniikkaopastajana kiinnostaa, ota yhteyttä oman alueesi vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin. Työntekijöiden yhteystiedot

Enterin opastajien tulee olla Enterin jäseniä, jäsenmaksu on 30e/vuosi. Liity jäseneksi.

Henkilökohtainen perehdytys


Toimintaamme voi tulla mukaan pitkin vuotta. Vapaaehtoistyön koordinaattori järjestää henkilökohtaisen perehdytyksen, jossa käydään läpi opastustoiminnan ja vertaisopastuksen käytänteitä. Oma opastuspaikka löytyy omien toiveiden ja kentän tarpeiden mukaan. Myös uusia opastuspaikkoja voidaan käynnistää. Uusi opastaja voi tutustua toimintaan seuraamalla tai opastamalla yhdessä kokeneemman vapaaehtoisen kanssa.
 

Vapaaehtoisten tukeminen


Enter järjestää säännöllisesti erilaisia tietoiskuja ja tilaisuuksia, jotka tukevat opastajien osaamista sekä keskinäistä vertaistukea. Teemme yritysvierailuja, keräännymme yhdessä opiskelemaan erilaisia aiheita käyttöjärjestelmistä tietoturvaan, valokuvien käsittelystä sähköiseen asiointiin, ikääntyvien kohtaamista unohtamatta.

Alueellisissa opastajatapaamisissa korostuu vertaistuki ja kuulumisten vaihto. Yhdessä kehitämme opastuksen käytäntöjä ja suunnittelemme toimintaa eteenpäin.

Muu vapaaehtoistoiminta Enterissä


Vapaaehtoisilla on monia muitakin tärkeitä tehtäviä Enterin toiminnassa 

  • Tietoiskujen pitäminen ja toiminnan esittely erilaisissa tilaisuuksissa
  • Somelähettiläänä toimiminen
  • Videoviestinnän suunnitteleminen ja toteuttaminen
  • Kirjoittaminen Ikinörtti-blogiin (ikinortti.blogspot.fi). Ikinörtti kaipaa myös toimittajia, jotka voisivat käydä tekemässä mm. henkilöhaastatteluja ja juttuja Enterin opastuspaikoista.
  • Retkien järjestäminen osana Enterin jäsentoimintaryhmää 
    Miten sinä haluaisit osallistua? Voit lähettää ehdotuksesi sähköpostiin info(a)entersenior.fi
Jäsenretki Amos Rexiin. Kuva: Salme Hanski, jäsentoimintaryhmä
Enterin vertaisopastajat vierailulla OP Valillassa. Kuva: Nina Ziessler