Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisilla on Enterin toiminnassa merkittävä rooli. Suurin osa vapaaehtoisista toimii tietotekniikan vertaisopastajina antaen henkilökohtaista opastusta laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä esimerkiksi kirjastoissa tai palvelukeskuksissa.

Vapaaehtoiset pitävät myös tietoiskuja, toteuttavat yhdistyksen viestintää ja jäsentoimintaa sekä ovat monin tavoin mukana toiminnan kehittämisessä.

Enterista löytyy aktiivinen ja monipuolinen yhteisö

Vapaaehtoiseksi tietotekniikan vertaisopastajaksi

Opastuksissa kysytään neuvoja niin laitteen hallintaan kuin erilaisten sovellusten hyödyntämiseen.

Vertaisopastus on maksutonta opastusta seniorilta seniorille. Se on antoisa vapaaehtoistyö ja harrastus, jossa tapaa aktiivisia ikätovereita. Heidän kanssaan opastustuokiot sujuvat mukavasti. Samalla kun voi auttaa toisia, pysyy itsekin mukana tietotekniikan kehityksessä.

Otamme toimintaamme mukaan uusia vertaisopastajia kaiken aikaa. Opastaminen ei edellytä syvällistä tekniikan osaamista. Riittää, kun on tietokoneen, tabletin tai kännykän käytön perustaidot sekä avoin ja innostunut mieli.

Jos vapaaehtoistyö tietotekniikkaopastajana kiinnostaa, ota yhteyttä vapaaehtoistyön koordinaattoriin nina.ziessler(a)entersenior.fi tai p. 050 307 9366.

Enterin opastajien tulee olla Enterin jäseniä, jäsenmaksu on 30e/vuosi.

Henkilökohtainen perehdytys

Vapaaehtoistyön koordinaattori järjestää henkilökohtaisen perehdytyksen, jossa käydään läpi opastustoiminnan ja vertaisopastuksen käytänteitä. Oma opastuspaikka löytyy omien toiveiden ja kentän tarpeiden mukaan. Myös uusia opastuspaikkoja voidaan käynnistää. Uusi opastaja voi tutustua toimintaan seuraamalla opastusta tai opastamalla itse yhdessä kokeneemman vapaaehtoisen kanssa.

Vapaaehtoisten tukeminen

Enter järjestää säännöllisesti erilaisia tietoiskuja ja tilaisuuksia, jotka tukevat opastajien osaamista sekä keskinäistä vertaistukea. Teemme yritysvierailuja, keräännymme yhdessä opiskelemaan erilaisia aiheita käyttöjärjestelmistä tietoturvaan, valokuvien käsittelystä sähköiseen asiointiin, ikääntyvien kohtaamista unohtamatta.

Alueellisissa opastajatapaamisissa korostuu vertaistuki ja kuulumisten vaihto. Yhdessä kehitämme opastuksen käytäntöjä ja suunnittelemme toimintaa eteenpäin.

Vertaisopastajakoulutus uusille opastajille

Uusien opastajien on mahdollista osallistua Helsingin työväenopiston ja Enterin yhdessä järjestämään vertaisopastajakoulutukseen.

Seuraava opastajakoulutus järjestetään 5.9.-10.10.2019 torstaisin klo 10:00 - 12:45 Opistotalolla (Helsinginkatu 26)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen koulutukseen

Kokemuksia vertaisopastajakoulutuksesta ja opastajaksi ryhtymisestä Ikinörtti-blogissa.

Jäsenretki Amos Rexiin.
Kuva: Salme Hanski, jäsentoimintaryhmä
Enterin vertaisopastajat vierailulla OP Valillassa.
Kuva: Nina Ziessler

Muu vapaaehtoistoiminta Enterissä

Vapaaehtoisilla on monia muitakin tärkeitä tehtäviä Enterin toiminnassa

• Tietoiskujen pitäminen ja toiminnan esittely erilaisissa tilaisuuksissa

• Somelähettiläänä toimiminen

• Videoviestinnän suunnitteleminen ja toteuttaminen

• Kirjoittaminen Ikinörtti-blogiin (ikinortti.blogspot.fi). Ikinörtti kaipaa myös toimittajia, jotka voisivat käydä tekemässä mm. henkilöhaastatteluja ja juttuja Enterin opastuspaikoista.

• Retkien järjestäminen osana Enterin jäsentoimintaryhmää

• Miten sinä haluaisit osallistua? Voit lähettää ehdotuksesi sähköpostiin info(a)entersenior.fi

Tulosta mainos

PDF-tiedostoOpastajaksi_mainos.pdf (454 kB)