Ei kiirettä päivittää Windows 11-versioon

1.9.2022

Suosittelemme, että Windows 10 -koneen peruskäyttäjät odottavat edelleen ja päivittävät koneeseensa Windows11-käyttöjärjestelmään aikaisintaan vuodenvaihteessa. Tämä sen vuoksi, että Window 11 -käyttöjärjestelmästä tulee melko tiuhaan ilmi virheitä ja toivottavasti jonkun ajan kuluttua se olisi virheettömämpi. 

Huomaathan myös, että Windows 10 on tuettu (vähintään) 14.10.2025 saakka eli voit hyvin jatkaa kympin käyttöä vielä todella pitkään!  

Enterin opastuksissa päivitetään vain niitä koneita, joissa koneen päivitysasetuksissa (Update) on ilmoitettu, että kone on Windows 11 yhteensopiva. Asian voi tarkastaa menemällä tietokoneen Asetuksiin ja sieltä kohtaan Päivittäminen ja suojaus. 

Järjestelmän vähimmäisvaatimukset päivitystä varten (linkki Microsoftin sivuille) 

Win11:a ei tule asentaa koneisiin, jotka eivät täytä laitevaatimuksia, sillä niissä voi ilmetä paljon ongelmia.

Asentuiko Windows 11 huomaamatta tai ostitko uuden koneen, jossa se on jo valmiina? Ei hätää, meillä on monia sen tyytyväisiä käyttäjiä, joilla ei ole ollut mitään ongelmia. Tämä suosituksemme on tarkoitus lieventää heidän mieltään, jotka pohtivat, milloin Windows 11-käyttöjärjestelmään siirtyminen on pakollista tai suotavaa.

Kolme tapaa saada Windows 11 käyttöön: 

• Päivitä nykyinen Windows 10 -tietokoneesi maksutta Windows 11:een, jos koneen päivitysasetuksissa se mahdollistetaan. 

• Osta uusi Windows 10 -tietokone, jonka voi päivittää maksutta Windows 11:een. Huom! Kaupassa varmasti on tarjolla halpoja koneita, jotka eivät ole Windows 11 -yhteensopivia. 

• Osta uusi tietokone, jossa on Windows 11 valmiiksi asennettuna. Tällaisia alkaa olla iso osa kaupoissa myytävistä uusista koneista. 

kuvituskuva
Kuva: Karri Anttila