Enterissä tapahtuu huhtikuussa

16.3.2022

Enter järjestää opastusten lisäksi paljon muitakin tilaisuuksia. Verkkosivujen Tapahtumat-osiosta voi katsoa tulevaa tarjontaa. Osa tapahtumista on avoimia kaikille (kuten kuukausittaiset tietoiskut) ja osa vain jäsenille. Jäsentapahtumista saat lisätietoa ja niihin voi ilmoittautua kirjautumalla tämän sivuston Jäsenet-osioon.

(Jäseneksi voi liittyä kuka vain hintaan 30 euroa / kalenterivuosi. Lue lisää jäsenyydestä täältä.) 

Ota nyt kalenteri esiin, ja merkitse muistiin tapahtumamme!

Enterin logo. Enter, Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys.

Huhtikuun kaikille avoimet tilaisuudet

Pian aprillipilojen väistelyn jälkeen starttaa Enterin tapahtumien huhtikuu. 

Ke 6.4. klo 10 kajahtaa ilmoille kaikille avoin etätietoisku. Tutkijatohtori Vilma Lehtinen Tampereen yliopistosta tuo tuoretta tutkimustietoa siitä, miltä ihmisistä tuntuu se, että verkkopalvelut keräävät tietoa käyttäytymisestämme. Hän kertoo hankkeesta, jossa tutkitaan muun muassa ikääntyvien kokemuksia digitaalisesta arjestaan. Tietoiskusta järjestetään kaikille avoin katsomo Oulunkylän kirjastossa klo 10.  Etätietoiskuun tulee ilmoittautua, jotta saat Zoom-liittymislinkin. Katsomoon voi tulla ilmoittautumatta.

Ke 13.4.2022 klo 14.30–16.30 pidetään kaikille avoin Iloa ja hyötyä älykännykästä -tietoisku Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa. Tietoiskussa kerrotaan vinkkejä älykännykän käyttöön. Tietoisku on suunnattu aloitteleville älykännykän käyttäjille. Myös älykännykän ostoa harkitsevat saavat tietoiskun pohjalta ymmärrystä, mitä älykännykällä voi tehdä. Tunnetko jonkun, joka tarvitsisi rohkaisua ja motivaatiota ottaa älykännykän mahdollisuuksia haltuun? Kerro tilaisuudesta toki muillekin! Ei ilmoittautumista. Tervetuloa!

Harmaapäinen nainen istuu pöydän ääressä ja katsoo tietokoneen ruutua mietteliäin ilmein. Kuvassa on myös Tampereen yliopiston ja Enterin logot.
Monia mietityttää se, että verkkopalvelut keräävät meistä tietoa. Tietoiskussa kuullaan tutkimuksesta, joka selvitti ihmisten tuntemuksia.
Kädet pitelevät puhelinta, jonka ruudussa lukee TV ja radio. Ruudulla näkyvät mm. MTV-katsomon, Ylen ja Spotifyn kuvakkeet. Tekstinä oranssin pallon sisällä lukee: Kaikille avoin tietoisku. Tervetuloa!
Tietoiskussa Kampin palvelutalossa kuullaan vinkkejä älykännykän käyttöön aloitteleville älykännykän käyttäjille.

Huhtikuun jäsentilaisuudet

Yhdistyksen jäsenet kokoontuvat virtuaalikahveille Zoomiin ti 5.4.2022 klo 13–14. Mukaan pääsee jäsensivuilta löytyvällä linkillä.

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään ma 11.4. klo 11 Pasilan kirjastossa ja samaan aikaan etänä Zoomissa. Kutsu lähetetään jäsenille viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa.

Jäsenille luvassa myös Kysy mitä vaan! ma 25.4.2022 klo 10–12. Tässä etätilaisuudessa keskustellaan ja vastataan osallistujien kysymyksiin tieto- ja viestintätekniikasta. Voit kysyä tilaisuuden aikana, lähettää kysymyksen etukäteen, tai tulla vain kuuntelemaan.

Enterin jäsenretket

Huhtikuussa retkeillään sekä verkossa että fyysisessä maailmassa. 

Jäsenille: Tiistaina 12.4. klo 13–14 päästään kotikoneilta ketterästi Turkuun: jäsenille järjestetään virtuaaliretki Aurajoen rannoille. Tämä on jännä! Magni Mundi lähettää meille ”suoraa lähetystä” keväisestä Turusta, joen varrelta Turun ja Suomen kulttuurin alkulähteiltä. Etäopastuskierroksella voi kuulla Turun historiasta ja nykypäivästä, kysyä ja keskustella. Kierros on maksullinen ja siihen tulee ilmoittautua.

Ihminen seisoo Aurajoen varrella esiintyen selfie-kepin päässä olevalle kännykälle. Taustalla näkyy Turun tuomiokirkko.
Suora lähetys Turusta! Tule mukaan Aurajoen varrelle kuulemaan ja keskustelemaan Turun historiasta ja nykypäivästä.
Maalauksessa kukko pystypäin ja kaksi maata nokkivaa kanaa. Tummanpuhuva, realistinen ja tarkka maalaus von Wrightin tyyliin.
Kukko ja kanoja, 1871. Ferdinand von Wright (1822-1906). Lauri ja Lasse Reitzin säätiön kokoelmat.

Jäsenille: Reitzin säätiön taidemuseoon järjestetään kolme retkeä, joista päivämäärälle perjantai 22.4.2022 klo 12–13 on vielä paikkoja jäljellä. Ilmoittaudu pian tai kysy peruutuspaikkoja. Retki on maksullinen ja vain jäsenille. 

Museo sijaitsee Töölössä (Eliten talo). Säätiön kokoelmiin kuuluu lähes 200 maalausta, joista useat ovat Suomen maalaustaiteen merkkiteoksia (mm. taiteilijoilta Albert Edelfelt, Helen Schjerfbeck). Museossa on myös suomalainen antiikkihopeakokoelma, Meissenin ja Sevresin posliiniesineitä sekä antiikkikelloja ja eri aikakausilta peräisin olevia antiikkihuonekaluja. 

Opastukset ja etäopastukset rullaavat myös normaalisti huhtikuussa. Nähdään Enterin tapahtumissa!