Osaatko enemmän kuin tiedätkään?

21.5.2024

Meillä Enterissä on opastusvuosien saatossa huomattu se, että tietoteknistä osaamista voi olla vaikea hahmottaa tai sanoittaa. Monet myös vähättelevät omia taitojaan. 

Digitaitoviikon kunniaksi olemme Enterissä päivittäneet vapaaehtoisten laatimat seniorin digitaitojen tarkistuslistat. 

Enterin osaamislistoja on 11 kpl ja niiden aiheina mm. mobiililaitteet, Windows 10/11, Mac ja sähköposti. Listat on laadittu Kansalaisopistojen liiton materiaalin pohjalta. 

Listat ovat yksinkertainen tapa sanoittaa ja hahmottaa osaamista, koska niissä on selkeiden otsikoiden alle lueteltu aiheeseen liittyviä asioita. Ja kohtien rastittaminen koukuttaa oppimaan!
 

Kuvassa on esimerkki tarkistuslistasta eli rasti ruutuun -tyylillä erilaisia mobiililaitteen käytön asioita otsikon "tunnen laitteeni käytön perustoiminnot" alla
Esimerkki Enterin laatimasta osaamisen tarkistuslistasta

Vaikka Enterin laatimat listat ovat senioreille suunnatut, niin näitä julkisia osaamislistoja voi hyödyntää kuka tahansa! Ja jos olet digitukija, niin haluamme kannustaa muitakin laatimaan omia osaamisen tarkistuslistoja!

Digitaitoviikkoa vietetään 20.–26.5.2024 teemalla: Suomi ikääntyy ja monimuotoistuu – digi tukee meitä kaikkia!  Tutustu viikon ohjelmaan DVV:n sivulta: www.dvv.fi/digitaitoviikko

Parrakas seniori näyttää älypuhelimen ruutua. jossa lukee Seniorin digitaidot.
Tummansinisellä taustalla lukee: Digitaitoviikko 20.-26.5.2024. Olemme mukana Digitaitoviikolla!