Seniorit asiantuntijoina Digitori-tapahtumassa ma 3.10.

23.9.2022

ENTER ry:n vapaaehtoiset seniorit esittelevät hyödyllisiä laitteita ja sovelluksia sekä antavat vinkkejä niiden käyttöön Digitori-tapahtumassa (linkistä avautuu torin koko ohjelma). 

Kaikki seniorit eivät ole avuttomia digitaaliseksi muuttuneessa maailmassa: ENTER ry on ikäihmisten tietotekniikkayhdistys, jonka jäsenistä osa on seurannut digimaailman kehitystä liki sen alusta asti. Yhdistys perustettiin 25 vuotta sitten ja sen kunniaksi Enter kutsuu seniorit Digitorille Kampin palvelukeskukseen (Salomonkatu 21 B) maanantaina 3.10. klo 14–16.

Digitorilla ENTER ry:n seniorit esittelevät digivinkkejä hyödyksi ja iloksi arkeen. Digitorilla voi harjoitella mm. millaisella kosketuksella saa älylaitteen näytön tottelemaan tai kuinka lähettää mielenkiintoinen ohjelma puhelimelta TV-ruudulle. Torilla saa tietoa myös Enterin perustoiminnasta, maksuttomasta ja henkilökohtaisesta digituesta ikäihmisille. Digitorilla esittelevät palvelujaan myös ENTER ry:n yhteistyökumppanit.

Digitori on Enterin juhlavuoden päätapahtuma, mutta yhdistyksen opastuspaikoissa on paljon toimintaa viikoittain. Enterin digiopastuksiin tulevat seniorit arvostavat kiireetöntä ja leppoisaa vertaisapua ja palvelun maksuttomuutta. Asiakaspalaute kiittää: ”Tuhannet kiitokset opastuksesta. Rauhallinen, kärsivällinen opastajia. En voi uskoa, että tällaista palvelua on olemassa”.

Ikätoverien digitukena toimiminen on mielekäs vapaaehtoistyö, joka pitää opastajien oman digiosaamisen ajan tasalla ja samalla tulee edistäneeksi yleisesti seniorien digiosallisuutta. "Digi ei pure, vaan helpottaa elämää", kannustaa vertaisopastaja Matti Pihkala ja toivottaa seniorit tervetulleiksi tapahtumaan ja opastuksiin.

Tervetuloa Digitorille oppimaan kanssamme! Tilaisuus sopii sekä digiin jo hurahtaneille että aiheesta vasta varovaisesti kiinnostuneille senioreille.