Lähiopastus

ENTER ry:n vertaisopastuksia järjestetään kirjastoissa, palvelukeskuksissa tai muissa julkisissa tiloissa, noin 80 paikassa eri puolilla Uuttamaata. 

Kesällä 2021 lähiopastusta järjestetään Espoossa ja Helsingissä Tapiolan, Kallion, Laajasalon ja Rikhardinkadun kirjastojen yhteydessä. Lue lisää kesäopastuksista.

Opastuspaikat

Opastuspaikkojen yhteystiedot ja opastusajat löydät sivuvalikosta kyseisen paikkakunnan tai alueen kohdalta. Opastuksia järjestetään yleensä syyskuusta joulukuulle ja tammikuusta toukokuulle.

Pääkaupunkiseudun (Espoo, Helsinki, Vantaa) lisäksi opastusta on tarjolla seuraavilla alueilla:

Keski-Uusimaa: Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula

Länsi-Uusimaa: Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Vihti

Itä-Uusimaa: Porvoo ja Sipoo

Ota opastukseen mukaan oma laitteesi, virtajohto sekä tarvittavat tunnukset ja salasanat palveluihin, joita haluat harjoitella. 

Ajanvaraus

Osa opastuspaikoista toimii ilman ajanvarausta, jolloin voit tulla paikalle ilmoitettuna aikana ja odottaa vapautuvaa opastajaa. Monissa paikoissa on käytössä kuitenkin ajanvaraus, jolloin voit varata tunnin mittaisen opastusajan etukäteen opastuspaikan kautta. Tarkemmat tiedot kunkin opastuspaikan kohdalla.

Ajanvarausta varten kysytään nimen ja puhelinnumeron lisäksi tietoa laitteesta ja opastusaiheesta. Tutustu ajanvarausta koskevaan, lähiopastusten rekisteri- ja tietosuojaselosteeseen.

Muistathan myös perua aikasi, ettei opastaja saavu turhaan paikalle. 

Esteettömyys

Tietoa opastuspaikkojen esteettömyydestä löydät kyseisen opastuspaikan omilta verkkosivuilta. Opastuspaikan tietoihin on merkitty, jos tarjolla on rauhallinen opastustila.