Lähiopastus

ENTER ry:n vertaisopastuksia järjestetään kirjastoissa, palvelukeskuksissa tai muissa julkisissa tiloissa, noin 80 paikassa eri puolilla Uuttamaata. 

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräysten johdosta Enterin lähiopastustoiminta perutaan 31.1.2022 saakka.

Etäopastus palvelee jälleen 10.1.2022 alkaen. 

Opastuspaikat

Opastuspaikkojen yhteystiedot ja opastusajat löydät sivuvalikosta kyseisen paikkakunnan tai alueen kohdalta. Opastuksia järjestetään yleensä syyskuusta joulukuulle ja tammikuusta toukokuulle.

Pääkaupunkiseudun (Espoo, Helsinki, Vantaa) lisäksi opastusta on tarjolla seuraavilla alueilla:

Keski-Uusimaa: Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula

Länsi-Uusimaa: Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Vihti

Itä-Uusimaa: Porvoo ja Sipoo

Ota opastukseen mukaan oma laitteesi, virtajohto sekä tarvittavat tunnukset ja salasanat palveluihin, joita haluat harjoitella. 

Opastuksen jälkeen kuulisimme mielellämme mielipiteesi:

Ohjeita korona-ajan lähiopastuksiin

Noudatamme korona-aikana erityistä huolellisuutta hygienia-asioissa ja edellytämme lähiopastuksissa kasvosuojainten käyttöä. 

Ajanvaraus

Suurin osa opastuspaikoista toimii nyt korona-aikana ajanvarauksella, jolla vältämme turhat jonotukset ja voimme ilmoittaa mahdollisista peruutuksista tai korona-altistumisesta. 

Tunnin mittainen opastusaika varataan etukäteen opastuspaikan kautta. Ajanvarausta varten kysytään nimen ja puhelinnumeron lisäksi tietoa laitteesta ja opastusaiheesta. 

Muutamat opastuspaikoista toimii edelleen ilman ajanvarausta, jolloin voit tulla paikalle ilmoitettuna aikana ja odottaa vapautuvaa opastajaa. Korona-aikana kysymme opastettavien yhteystietoja mahdollisten tartunta- ja altistumisketjujen jäljitystyön helpottamiseksi. 

Tutustu ajanvarausta koskevaan, lähiopastusten rekisteri- ja tietosuojaselosteeseen.

Tarkemmat tiedot ajanvarauksesta löydät kunkin opastuspaikan kohdalla.

Esteettömyys

Tietoa opastuspaikkojen esteettömyydestä löydät kyseisen opastuspaikan omilta verkkosivuilta. Opastuspaikan tietoihin on merkitty, jos tarjolla on rauhallinen opastustila.