Mediatiedote: Senioritkin pelaavat

2.11.2018

Seniorit ja digipelit -  ei ehkä kaikkein yleisin yhdistelmä. Pelaavia senioreita kuitenkin löytyy koko ajan enemmän ja he nauttivat pelaamisesta. Vaikka osa onkin jo löytänyt pelien ilot, toiset ovat edelleen sitä mieltä että pelaaminen on lasten ja nuorten hommaa.

- “Mielikuvia peleistä on paljon. Toiset ajattelevat että pelaaminen on vain räiskintää ja toiset taas ajattelevat, että pelaaminen on vain pasianssia. Todellisuudessa pelaaminen voi kuitenkin olla ihan mitä vain”, kertoo ENTER ry:n toiminnanjohtaja Tiina Etelämäki

Enterissä on järjestetty senioreille suunnattuja pelitapahtumia jo monena vuonna, mutta asennemuutosta kuitenkin tarvitaan edelleen. Tänä syksynä Enteriin on perustettu seniorien oma pelijoukkue Senior Fighters, joka ensi töikseen on aloittanut Counter Strike -pelin harjoittelun. Tämän vuoden pelitapahtumassa he opettelevat pelaamista ja kuka vaan pääsee kokeilemaan heidän kanssaan pelaamista.

Eija Kontio ja Kari Lahti ovat yli 60-vuotiaita, mutta hyvinkin kiinnostuneita peleistä. Kari pelaa pääasiassa strategia- ja seikkailupelejä tietokoneen tekoälyä vastaan. Pisimpään pelattavana on ollut yhteiskunnan rakentamiseen keskittyvä Civilization-peli. Eijalla taas on monta peliä meneillään - hän pelaa paljon myös lastenlasten kanssa yhdessä, esimerkiksi Minecraftia. Tänä syksynä Eija ja Kari ovat kokeilleet ensimmäistä kertaa yhdessä Counter Strikea. Vaikka toinen asuu Espoossa ja toinen Nurmijärvellä, he voivat pelata yhdessä.

- “Verkon yli pelattavat pelit ovat hyviä siitä, että omalla maantieteellisellä sijainnilla ei ole väliä. Yhteys esimerkiksi ystäviin ja lastenlapsiin säilyy kivan tekemisen myötä” kuvailee Eija Kontio.

- “Yhdessä pelattavat verkkopelit tuovat digipelaamiseen mukaan yhdessä tekemisen, josta jo muutaman Counter Strike -pelin harjoituksen jälkeen minulla on pelkästään positiivisia kokemuksia” kertoo Kari Lahti.

Enterin pelitapahtuma järjestetään Helsingissä Kampin palvelukeskuksessa keskiviikkona 7.11.2018 klo 14.30. Kaikille avoin tapahtuma on osa valtakunnallista Peliviikkoa.

Lisätietoa pelitapahtumasta: www.entersenior.fi/tapahtumakalenteri/?x240878=2811774